Tortul din biscuiţi de ciocolată şi frişcă este un desert simplu şi rapid, care nu necesită coacere. Astfel, pregătit după reţeta sugerată de popsugar.com, tortul este ideal pentru zilele în care nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie sau să suporţi căldura de la cuptor sau aragaz.
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cum se pregăteşte tortul din biscuiţi de ciocolată şi frişcă.
Ingrediente
- 700 g de frişcă
- o lingură cu esenţă de vanilie
- trei linguri cu zahăr
- 250 g de biscuiţi cu cacao sau ciocolată
- bucăţi de ciocolată sau pudră de cacao pentru ornare
Mod de pregătire
Într-un vas, se bat la viteză mare frişca cu zahărul şi esenţa de vanilie, până când se întăreşte.
Citeşte şi: STUDIU. Laptele organic le-ar putea face rău femeilor însărcinate. Care este explicația
Se aşază un biscuite în centrul unui platou rotund. În jurul lui se aşază alţi şase biscuiţi, astfel încât să formeze un cerc.
Deasupra biscuiţilor se întind aproximativ 100 de grame de frişcă. Apoi, deasupra, se mai formează un cerc din biscuiţi, care se acoperă cu un alt strat de frişcă. Se repetă procesul până când se termină frişca.
Se acoperă tortul cu o folie de plastic şi se lasă la frigider peste noapte.
Pentru servire, se ornează cu biscuiţii rămaşi, fulgi de ciocolată sau pudră de cacao.