7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialDesert regal: Pere în sos de vin aromat

Desert regal: Pere în sos de vin aromat

Perele fierte în vin aromat sunt un desert senzual, inspirat din bucătăria franceză, potrivit pentru o seară specială. Răsfaţă-ţi partenerul cu un desert regal şi uşor de realizat. Publicaţia BBC Goodfood recomandă următoarea reţetă:

Ingrediente

  • ​patru pere
  • o sticlă de vin roşu 
  • un baton de scorţişoară
  • patru cuişoare
  • patru boabe de piper
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • o lingură de miere

Mod de preparare

1. Curăţă perele cu grijă, fără să le deteriorezi aspectul. 

2. Într-o cratiță cu capac, pune la fiert, la foc mediu, vinul, coaja de lămâie, cuişoarele, boabele de piper şi mierea.

3. Adaugă perele şi fierbe-le la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute. 

4. După ce perele au fiert, se scot cu grijă din vin şi se răcesc. Sosul se fierbe în continuare, timp de 20 de minute, până scade şi devine un sirop.

5. După ce şi siropul s-a răcit, se pune peste pere şi se serveşte imediat. 

Cele mai citite

Turiștii străini au cheltuit, în medie, aproape 3.000 de lei/persoană în România, în primele nouă luni ale anului

Avionul a fost principalul mijloc de transport utilizat de turiști, urmat de autoturisme proprii, autocare și autobuze Turiștii nerezidenți cazați în structura de cazare turistică...

Elena Lasconi deranjată profund de candidatura lui Nicușor Dan la prezidențiale: E așa o vrăjeală asta cu independenții

Anunțul lui Nicușor Dan despre intenția de a candida la prezidențiale nu a fost fair-play, spune liderul USR, Elena Lasconi. „Nu a fost fair play....

Wizz Air mută unele zboruri pe Aeroportul București Băneasa începând cu ianuarie 2025

Wizz Air a anunțat că, începând cu 15 ianuarie 2025, unele zboruri operate din București vor fi transferate de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă