Tortul de vanilie cu ochi de monstru este delicios și haios, perfect pentru o petrecere de Halloween. Tortul se pregătește cu ingrediente la îndemână, potrivit thecakeblog.com.
Ingrediente pentru blat
- 300 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 550 g de zahăr
- 9 albuşuri de ou, la temperatura camerei
- 900 g de făină
- două linguri cu praf de copt
- 1,5 linguriţe cu sare
- 450 ml de lapte bătut
- 1,5 linguri cu esenţă de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 400 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- cinci albuşuri de ou, la temperatura camerei
- 250 g de zahăr
- ¼ linguriţe cu sare
- două linguriţe cu esenţă de vanilie
Ingrediente pentru ornat
- biscuiţi cu cacao şi cremă de vanilie, mai mari şi mai mici
- bomboane de ciocolată mici, sau stafide glazurate
Mod de pregătire blat
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius. Se pregătesc trei tăvi rotunde, cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri, cu unt, hârtie de copt şi făină.
Într-un bol, se amestecă făina, pudra de copt şi sarea.
Într-un al doilea bol, se amestecă laptele bătut cu esenţa de vanilie.
Într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer electric, la viteză medie-ridicată, se ametecă untul cu zahărul, timp de aproximativ cinci minute.
După aceea, la viteză mică, se adaugă, treptat, câte un albuş de ou, amestecând bine după fiecare.
Apoi, se adaugă o treime din amestecul de făină şi se amestecă până când se încorporează.
Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte bătut şi se amestecă încet. Apoi, se adaugă încă o treime din amestecul de făină şi laptele bătut rămas, se amestecă, după care se adaugă ultima treime din făină şi se amestecă din nou, foarte încet.
Se împarte aluatul în mod egal pentru fiecare tavă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Blatul este gata atunci când scobitoarea scoasă din el este curată.
Se lasă blaturile la răcit, înainte de a-l asambla.
Mod de pregătire cremă
Într-un bol înalt, cu ajutorul mixerului electric, se amestecă albuşurile de ou, zahărul şi sarea. Se pune bolul într-o oală cu apă clocotită şi se amestecă pentru trei minute, continuu, până când se dizolvă zahărul.
Apoi, se ia bolul din oală şi se amestecă, mai întâi la viteză scăzută şi apoi, treptat, la viteză medie-ridicată, aproximativ 10 minute, până când amestecul se transformă în spumă tare.
După aceea, la viteză medie, se adaugă untul, treptat, amestecând încontinuu. Apoi, se amestecă alte 10 minute.
Se adaugă esenţa de vanilie şi se amestecă până când se încorporează bine.
În cazul în care crema este prea moale, se dă la frigider pentru câteva minute, după care se amestecă din nou.
Asamblarea și ornarea tortului
În final, se asamblează tortul – se pune cremă între blaturi, după care se acoperă tortul cu restul de cremă. Se netezeşte bine, cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată. Apoi, se despart biscuiţii cu grijă, astfel încât să rămână toată crema lipită de una dintre părţi.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum se ornează.