Tortul Zuppa Inglese este delicios şi răcoritor. Desertul se pregăteşte uşor, după reţeta sugerată de readersdigest.ca.
Ingrediente
- 250 ml de smântână
- patru linguri cu zahăr
- 125 g de cremă sau budincă de vanilie
- două blaturi de tort, de 150 g
- 60 ml de rom
- 125 g de fructe confiate
- 60 g de ciocolată semidulce, rasă
Mod de pregătire
Se mixează bine smântâna cu zahărul. Se adaugă crema de vanilie şi se amestecă uşor. Se adaugă o linguriţă cu rom şi se dă la frigider pentru o oră.
Se taie fiecare blat în jumătate.
Pe un platou mare, adânc, se pune un strat de blat şi se însiropează cu puţin rom. Apoi, se acoperă cu cremă, fructe confiate şi ciocolată rasă.
Se repetă procesul pentru fiecare strat de blat.
Tortul se dă la frigider pentru cel puţin opt ore înainte de servire.