Halvaua turcească după rețeta Sandei Marin este un desert care se pregătește foarte repede, cu cinci ingrediente care se găsesc în bucătăria oricui. Halvaua este potrivită pentru potolirea poftei de dulce din perioadele de post și încântă și copiii.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– două linguri cu ulei
– patru linguri cu făină
– un pahar și jumătate cu sirop
Ingrediente sirop
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
– 150 g de zahăr
– un pahar și jumătate cu apă
– zahăr vanilat și scorțișoară după gust
Mod de pregătire
Se pregătește siropul de zahăr ars.
Se prăjește făina în ulei și se amestecă încontinuu, să nu se ardă.
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
După ce se rumenește făina, se opărește siropul și se amestecă, până când fierbe și se îngroașă.
Halvaua caldă se așază cu o lingură pe o farfurie.
Deasupra se presară zahăr vanilat și praf de scorțișoară sau scorțișoară pisată.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București