Prăjituri cu scorţişoară sunt delicioase şi se potrivesc de minune cu atmosfera de Crăciun. Se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- 200 ml de lapte cald
- două ouă, la temperatura camerei
- 65 g de margarină, topită
- 900 g de făină
- o linguriţă cu sare
- 100 g de zahăr alb
- 2,5 linguriţe cu drojdie
- 200 g de zahăr brun
- 2,5 linguri cu scorţişoară măcinată
- 65 g şi alte 50 g de unt, moale
- 85 g de brânză cremoasă
- 300 g de zahăr pudră
- 0,5 linguriţe cu esenţă de vanilie
- 1/8 linguriţe cu sare
Mod de pregătire
Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, conform instrucţiunilor din manual.
După ce aluatul îşi dublează volumul, se scoate pe o suprafaţă acoperită cu făină, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la o parte timp de 10 minute.
Înt-un bol mic, se amestecă zahărul brun şi scorţişoara.
Se întinde aluatul, astfel încât să formeze un dreptunghi de 40 x 55 cm.
Apoi, se unge aluatul cu 65 g de unt şi se presară, într-un strat egal, amestecul de zahăr brun şi scorţişoară.
După aceea, se roluieşte aluatul, pe lungime, şi se taie în 12 bucăţi egale, care se pun într-o tavă de 22 x 33 cm, unsă cu ulei sau unt.
Se lasă în tavă până când îşi dublează volumul, aproximativ 30 de minute.
Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se dau prăjturile la cuptor pentru aproximativ 15 minute, până când capătă o nuanţă maronie.
Între timp, se amestecă brânza cremoasă, 50 g de unt, zahărul pudră, esenţa de vanilie şi sarea.
Înainte de servire, se împrăştie amestecul peste prăjituri.