Cafeaua are mai multe efecte asupra organismului, în afară de cel de energizare. Două studii recente arată că această băutură poate reduce riscul de cancer uterin, informează site-ul webmd.com.
Cercetătorii au descoperit că femeile care beau în jur de patru cești de cafea pe zi prezintă un risc cu 18 procente mai scăzut de a dezvolta cancer uterin decât cele care beau o singură ceașcă.
Citește și: Nou studiu privind apariția cancerului
Studiile nu au făcut nicio diferență între cafeaua cu cafeină sau cea fără.
Deși nu au putut explica fenomenul, specialiștii cred că efectele descoperite pot fi cauzate de reducerea nivelului de estrogen, generat de consumul de cafea.
Citește și: Avantajele şi dezavantajele consumului de ceai şi cafea
Dacă balanța între estrogen și progesteron se înclină în favoarea primului hormon, riscul de cancer uterin crește.
Alți factori care duc la dezvoltarea cancerului endometrial sunt obezitatea, menstruația apărută înainte de vârsta de 12 ani, dar și menopauza târzie.