Oamenii de știință au reușit să inverseze procesul de fierbere a unui ou. Aceștia spun că descoperirea reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea tratamentelor împotriva cancerului, informează The Guardian.
O echipă de cercetători din toată lumea a folosit uree, o substanță care se găsește în urină, pentru a transforma proteinele din albușul de ou fiert înapoi în stare lichidă.
Aceștia cred că descoperirea va reduce foarte mult costurile fabricilor de preparare a brânzeturilor și va ajuta cercetările care privesc tratarea cancerului.
Citește și: Nou studiu privind apariția cancerului
„Sistemul dezvoltat de noi separă proteinele încurcate de procesul de fierbere, până când acestea revin în starea inițială”, a explicat chimistul Gregory Weiss.
Prima etapă a reversării procesului de fierbere a fost adăugarea ureei în albușul de ou. Apoi, materialul a fost pus într-un mixer puternic, în care proteinele încurcate au fost separate până când au revenit la structura inițială.
Citește și: Pilulă revoluţionară contra cancerului de piele, în teste
Procesul durează doar câteva minute. Metodele anterioare care și-au propus același rezultat durau mai multe zile.
„Nu pot spune cu exactitate câți bani vor economisi industriile farmaceutice, agricole, de cercetare a cancerului sau altele, dar pot să spun că vor economisi foarte mult timp. Timpul înseamnă bani”, a spus chimistul.