15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialDerby dobrogean la handbal

Derby dobrogean la handbal

»  Asteptat de mult de suporteri, dar mai ales de jucatori, noul sezon al Ligii Nationale de handbal masculin bate la usa.
»  La sfarsitul acestei saptamani va avea loc prima etapa din actuala stagiune.
»  Sortii au stabilit ca cele doua formatii constantene, HCM Constanta si CSM Medgidia, sa se intalneasca inca din prima runda la Medgidia.

Cele doua formatii au participat impreuna la Cupa "Marii Negre", unde elevii lui Ion Craciun au avut o comportare mult mai buna decat componentii HCM. CSM Medgidia a jucat finala mare, pe care insa a pierdut-o, in timp ce vicecampioana Romaniei, HCM Constanta, s-a clasat abia pe locul 4 la capatul unei competitii in care si-a dezamagit fanii. Desi gruparea din Medgidia se afla in reconstructie dupa ce au ramas fara piesele importante din sezonul trecut, totusi, actualii componenti ai lotului isi doresc un rezultat pozitiv impotriva HCM.

 

"Suntem pregatiti de startul noului campionat. Meciul cu HCM se anunta deosebit de dificil pentru noi, insa sper sa rezulte o partida spectaculoasa, pe placul publicului", a declarat antrenorul lui CSM Medgidia, Ion Craciun. La Constanta apele sunt tulburi dupa ce HCM s-a despartit saptamana trecuta de antrenorul Vasile Stinga, iar de pregatirea echipei se ocupa Eden Hairi. "Antrenor principal interimar este Eden Hairi. Mi-as dori un antrenor strain, insa e greu de gasit in momentul de fata. Edi Hairi mi se pare cea mai buna solutie la ora actuala pentru ca este crescut in spiritul HCM", a declarat presedintele Consiliului Director al HCM, Nicusor Constantinescu.
Oficialul vicecampioanei Romaniei a explicat si motivele despartirii de Stanga: "Despartirea de Vasile Stanga ne-a luat pe neasteptate. Evolutia modesta a echipei si rezultatele foarte slabe din pregatiri au dus la aceasta ruptura. Nu ai voie sa nu ai un sapte de baza si sa tot improvizezi cu doua saptamani inaintea startului campionatului. Echipa e dublata pe toate posturile, este foarte puternica si sunt convins ca rezultatele pozitive nu vor intarzia. Am mare incredere ca obiectivele fixate la startul sezonului vor fi indeplinite", a completat Constantinescu.

» Titlul de campion
Pentru actualul sezon al Ligii Nationale de handbal masculin, conducerea clubului HCM Constanta si-a propus un obiectiv indraznet pentru formatie. Jucatorii condusi de Eden Hairi trebuie sa cucereasca titlul de campion, Cupa Romaniei si sa aiba un parcurs cat mai lung in Cupa Cupelor, fiind reprezentanta Romaniei in aceasta competitie. Desi constantenii sunt vicecampionii Romaniei, totusi, se poate spune ca obiectivul fixat este unul extrem de indraznet daca tinem cont de jucatorii care au venit la gruparea de la tarmul marii. Contracandidatele Steaua si UCM Resita intarindu-si considerabil lotul pentru a ataca titlul, HCM a preferaat sa aduca jucatori de mana a doua din strainatate.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă