15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDerby cu tribunele arhipline

Derby cu tribunele arhipline

Deşi mai sunt patru zile până la derby-ul fotbalului românesc Dinamo-Steaua, din etapa a XI-a a Ligii I, spiritele se agită la maximum. După ce biletele s-au vândut ca pâinea caldă, iar aseară nu se mai găseau decât câteva la casele de bilete, organizatorii aşteaptă ca după multă vreme tribunele stadionului din „Ştefan cel Mare” să fie din nou arhipline.

Mulţi spun că favorita întâlnirii este echipa gazdă, atât pentru faptul că va juca pe teren propriu, cât şi pentru că este condusă de pe banca tehnică de Ioan Andone, un antrenor mai experimentat decât cel al steliştilor, Marius Lăcătuş. De altfel, rezultatul acestei întâlniri ar putea fi hotărâtor pentru rămânerea lui Andone în fruntea „câinilor”.  Practic, o eventuală victorie a steliştilor în „Groapă”, i-ar scoate pe  alb‑roşii din lupta pentru titlu, ceea ce ar putea duce la demiterea automată a „Fălcosului”.

Pentru elevii lui Marius Lăcătuş poate mai important decât punctele pe care le-ar câştiga ar fi să-i scoată pe eternii rivali din cursa pentru tricourile de campioni, iar Helmut Duckadam, preşedintele grupării din Ghencea, nu s-a sfiit s-o  recunoască. „Şi noi, şi Dinamo ne dorim victoria atât pentru fani, cât mai ales pentru puncte. Jocul e cu totul special, înseamnă mult mai mult decât 3 puncte luate cu CFR Cluj, de exemplu. Dacă vom învinge, cred că îi vom scoate definitiv din lupta pentru titlu pe rivalii noştri. Voi avea emoţii mari, mult mai mari decât dacă eram doar spectator la acest meci. Sper să facem o echipă câştigătoare, să recucerim campionatul şi Cupa României”, a spus Helmut Du­ckadam, preşedintele Stelei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă