17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Sebastian Ghiță, reclamat la DNA pentru șantaj de fosta șefă AMPOSDRU...

Deputatul Sebastian Ghiță, reclamat la DNA pentru șantaj de fosta șefă AMPOSDRU Carmen Roşu

Fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu l-a reclamat la DNA pe deputatul Sebastian Ghiţă, acuzându-l că a şantajat-o pentru ca firmele acestuia să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.

"A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, și la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Șantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început", a declarat, pentru Mediafax, Carmen Roşu.

Fosta șefă a AMPOSDRU, care candidează la europarlamentare din partea PMP, susţine că presiunile exercitate asupra sa de Sebastian Ghiță "au fost cu un puternic impact emoțional".

Citește și: Dragnea va încerca să-i împace pe Negoiță și Ghiță

"Şantajul la care a recurs respectivul m-a afectat în mod deosebit, mai ales că lucrez în sistemul de stat de peste 18 ani și am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (…) Faptul că mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminată din sistem, denotă modul în care sunt 'tratați' cei incomozi din administrația publică. Problema semnalată este cu atât mai gravă cu cât este vorba de bani europeni și, după cum știm cu toții, fraudele din bani europeni sunt sancționate și nu pot fi trecute cu vederea", a mai spus Roşu, conform Mediafax.

Citește și: Parchetul ICCJ începe urmărirea penală, în cazul plângerii lui Robert Negoiţă împotriva lui Sebastian Ghiță

Totodată, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a început, vineri, urmărirea penală pentru fapta de ameninţare, în urma plângerii formulate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, împotriva deputatului Sebastian Ghiţă.

Cele mai citite

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă