Curtea de Apel Bacău, care a dat sentinţa, a constatat că parlamentarul îşi angajase fiul, Alexandru Pâslaru, ca şef de cabinet la biroul parlamentar.
Deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru şi‑ar putea pierde mandatul după ce a mai pierdut o bătălie în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce şi un alt deputat PSD de Galaţi, Aurel Nechita, va fi eliminat din Camera Deputaţilor după ce a pierdut procesul cu ANI, fiind declarat incompatibil prin sentinţă definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Cazul deputatului Pâslaru a fost dat ca exemplu în recentul Raport MCV, atunci când se vorbea de parlamentarii incompatibili care îşi continuă cariera parlamentară. În noiembrie 2011, ANI a constatat că din 2009 deputatul Pâslaru îşi angajase fiul, Alexandru Pâslaru, ca şef de cabinet la biroul parlamentar, încălcând astfel prevederile Legii Anticorupţie, nr 161/2003.
Fiul deputatului încasase salarii în valoare de 21.662 de lei. ANI a emis pe 7.11.2011 raportul de evaluare prin care s-a constatat încălcarea de către deputatul Florin Pâslaru a prevederilor referitoare la regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, raport rămas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 şi 2 din Legea 176/2010. La solicitarea ANI, în octombrie 2012 Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi-a dat acordul pentru excluderea lui Pâslaru din Parlament, dar votul în plen a tot fost amânat.
În decembrie, Pâslaru a fost reales deputat în Colegiul 5 Galaţi şi ANI a solicitat invalidarea noului său mandat de deputat, întrucât exista o decizie definitivă prin care acesta fusese declarat în conflict de interese. Tardiv, Pâslaru a atacat în instanţă decizia ANI, cerând anularea raportului de evaluare. Procesul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bacău. În dosarul 478/44/2012, instanţa s-a pronunţat pe 14 februarie, respingând, ca nefondată, cererea lui Florin Pâslaru de anulare a raportului de evaluare nr. 119023/G/II/7.11.2011 întocmit de ANI cu privire la existenţa conflictului de interese.
Deputatul PSD mai are o singură cale de atac, recursul la ICCJ. Are o singură şansă de a-şi amâna eliminarea din Parlament, aceea ca ICCJ să fixeze un termen în 2014 sau 2015 pentru judecarea recursului său.