17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialDeputatul "invizibil", la a treia iesire publica

Deputatul „invizibil”, la a treia iesire publica

Intre Camera Deputatilor, Departamentul National Anticoruptie (DNA), Parchet, instanta de judecata si asociatia de revolutionari pe care o conduce, deputatul PSD de Alba Emilian Cutean si-a gasit timp si pentru o aparitie publica in fata presei din judetul pe care il reprezinta in Parlament. A fost a treia conferinta de presa la care a participat de cand a fost ales in functie.
Cutean a recunoscut ca a fost cam „invizibil” in aceasta perioada, insa a precizat ca nu inseamna ca nu a venit deloc in Alba. „Sunt prezent de doua, trei ori pe luna in Alba. Am fost pe zone in judet. Vreau sa cunosc mai bine organizatia. Sunt persoane in Sebes care cunosc de cate ori vin. M-am si mutat la Sebes, unde mi-am inchiriat un apartament”, a declarat parlamentarul.
Deputatul a recunoscut si faptul ca si-a facut multi dusmani in PSD Alba, dupa ce a fost pus de la Centru pe lista electorala de la camera inferioara a Parlamentului. „Din interior a pornit treaba cu „miticul”, ca am luat locul cuiva. Am fost pe locul doi initial. A venit combinatia cu PUR si am ajuns pe locul trei. Daca calculatorul si soarta a tinut cu mine, care e problema? In campania electorala mi-am facut pe banii mei afise si le-am lipit pe aici. Au venit altii, tot de la noi (PSD – n. r.) si au lipit deasupra”, a mai spus Cutean, care in mandatul de guvernare al PSD a detinut functia de sef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.
Totodata, parlamentarul a facut cateva dezvaluiri interesante si despre perioada anterioara conferintei de alegeri din organizatie (desfasurata in aprilie 2005), cand a avut loc un veritabil „razboi” mediatic intre cei doi contracandidati: Mugurel Sarbu si Ioan Rus, ultimul iesind pana la urma invingator. „Nu vreau sa ma bag in scandalul dintre Sarbu si Rus. Prin prezenta mea aici s-a dat posibilitatea sa se aleaga cei pe care ii vor oamenii. Nu am luptat pentru ca Mugurel Sarbu sa nu fie presedinte. Am spus ca sustin ce vor oamenii. Am participat la cele mai importante sedinte pentru ca lucrurile sa se desfasoare normal. Atunci, probabil, ca nu am fost prea bine vazut de cei care vroiau ca alegerile sa nu se desfasoare democratic. Nu am dorit sa particip la Conferinta judetana. A venit Dan Matei Aghaton care nu a dorit sa se implice. Probabil daca venea altcineva mai cu greutate alta era situatia”, a adaugat Cutean.
Mai mult, parlamentarul a completat ca a auzit din interiorul partidului ca alegerile in urma carora Mugurel Sarbu a fost ales presedinte al filialei PSD (februarie 2004) nu s-au desfasurat tocmai corect. Cutean l-a „taxat” si pe actualul presedinte al organizatiei judetene, Ioan Rus, care a declarat la un moment dat ca exista posibilitarea retragerii sprijinului politic pentru parlamentarii care nu colaboreaza cu filiala.
„Cum sa-mi retraga sprijinul! M-a sustinut sa ajung in Parlament? Actuala conducere a PSD Alba a venit dupa ce am fost ales eu deputat”, a precizat Cutean. El a apreciat, insa, ca buna relatia pe care o are cu Ioan Rus.

Cu „subsemnatul” la DNA

Emilian Cutean a mai spus ca a trebuit sa dea cu „subsemnatul” si la DNA, in urma unei plangeri penale facuta de reprezentantii unei asociatii de revolutionari din Bucuresti cu care se „razboieste” de ceva vreme. Plangerea se refera la alocarea printr-o hotarare de Guvern, la initiativa lui Cutean, a sumei de 3 miliarde lei pentru asociatia pe care o conduce Ð „Club 22”.
„Aveam dreptul asta. Daca am gresit, o sa platesc. Am spus tot ce am facut. Dar nu cred ca am gresit. Nici un leu de acolo nu s-a cheltuit altfel decat trebuia. Am dat 4 miliarde atunci si la restul asociatiilor”, a mai declarat parlamentarul PSD.
De altfel, Cutean are o opinie asemanatoare si in cazul scandalului cu averea sefului sau de la Camera Deputatilor, Adrian Nastase. „E clar ca a afectat imaginea partidului. Cine a gresit trebuie sa plateasca. Daca s-au obtinut bani si foloase pe alte cai decat cele legale, atunci fara discutie cine este vinovat sa plateasca. Nu spun ca domnul Nastase a facut ilegalitati. Sa lasam organele abilitate sa-si faca treaba”, a completat deputatul.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă