UPDATE. Deputatul Florin Popescu a declarat vineri, la ieşirea de la Parchetul ICCJ, că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă că este acuzat de conflict de interese, după ce a fost infirmată rezoluţia dată anul trecut în cazul său, urmând să revină săptămâna viitoare pentru a da o declaraţie, conform Mediafax.
Florin Popescu a spus că este vorba despre "dosarul făcut de ANI anul trecut", iar vineri a fost chemat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a i se aduce la cunoştinţă informarea rezoluţiei şi schimbarea procurorului în dosarul său de conflict de interese.
"Nu am comentat nici atunci şi nu voi comenta nici acum acuzaţiile. Am dat două declaraţii în acest caz, anul trecut, iar în octombrie s-a dat o rezoluţie", a mai spus Popescu, precizând că acea rezoluţie a fost infirmată.
Florin Popescu a mai spus că s-a prezentat vineri pentru a lua act de acuzaţiile din dosar şi că va reveni la Parchet joia viitoare, pentru a da o declaraţie "legat de noile acuzaţii", precizând că a cerut procurorilor copii după noile probe.
Întrebat de ce fapte este acuzat, Florin Popescu a spus: "Tatăl meu s-a retras din firmă acum şase ani de zile, iar când au fost încheiate acele contracte cu Primăria Moreni, eu nu eram preşedinte la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Acuzaţia este de conflict de interese".
–
Deputatul Florin Popescu s-a prezentat, vineri, la Parchetul instanţei supreme, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de conflict de interese, din perioada mandatului de preşedinte al CJ Dâmboviţa, informează Mediafax.
La intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), deputatul Florin Popescu a declarat că este vorba despre un caz din 2009 şi că el a avut legătură cu firma despre care spun anchetatorii, însă a fost acţionar minoritar, cu 5%, până în anul 2008.
Popescu a precizat că acele contracte vizate de anchetatori au fost făcute înainte ca el să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa. Deputatul a adăugat că acele contracte vizate de anchetatori nu ar fi fost încheiate cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ci cu Primăria Moreni.
Întrebat ce s-a întâmplat cu cei aproximativ 200.000 de euro obţinuţi din acele contracte, aşa cum susţin anchetatorii, Popescu a spus că acea sumă nu a ajuns la el.
Deputatul a ţinut să precizeze că este la dispoziţia anchetatorilor 24 de ore din 24 şi că le va furniza acestora orice fel de probe îi solicită.
Agenţia Naţională de Integritate anunţa, în aprilie 2013, că deputatul Florin Popescu ar fi fost în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între CJ şi firma Procor SA, la care a fost asociat.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însă dosarul a ajuns ulterior la Parchetul instanţei supreme.
Florin Popescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în mandatul 2008 – 2012. De asemenea, Florin Popescu a deţinut în cadrul societăţii Procor SA calitatea de asociat, în perioada 17 iunie 1991 – 14 iulie 2008) şi funcţia de administrator, membru în consiliul de administraţie, în perioada 28 iunie 1999 – 8 iulie 2003, preciza ANI.
Într-un alt dosar, instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Florin Popescu este suspectat că ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.
DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Votul în plenul Camerei Deptuaţilor asupra ridicării imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendat până acum de trei ori, din lipsă de cvorum.