8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Daniel Buda nu are rivali "grei" la sefia PD Cluj

Deputatul Daniel Buda nu are rivali „grei” la sefia PD Cluj

Membrii organizatiei clujene a Partidului Democrat isi vor alege, sambata, noua conducere. Favoritul pentru sefia filialei democratilor este actualul presedinte interimar, deputatul Daniel Buda. Acesta conduce organizatia de aproape un an.
Buda a preluat mandatul de la actualul primar din Cluj-Napoca, Emil Boc, dupa ce acesta din urma a fost ales presedinte la nivel national al Partidului Democrat. Predecesorul lui Boc, fostul senator Iuliu Pacurariu, este in prezent consilier al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si se pare ca nu va candida pentru un nou mandat, dupa o pauza de sase ani.
Principalii concurenti ai lui Daniel Buda nu se mai pot inscrie in competitie. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a optat la inceputul verii pentru postul de presedinte al organizatiei municipale, iar cele doua functii sunt incompatibile. La fel, un alt prezumtiv concurent, Alin Tise, a trebuit sa demisioneze, la inceputul anului, din Partidul Democrat ca sa isi poata pastra functia de prefect. El este finul presedintelui PD, Emil Boc.
In aceste conditii, singurul politician care i-ar putea pune probleme lui Buda ar fi directorul Directiei Judetene de Sanatate Publica, profesorul Florin Stamatian. El este in prezent vicepresedinte al filialei PD, consilier local si seful Clinicii de Ginecologie I din cadrul Spitatului Judetean. Stamatian candideaza si pentru postul de presedinte executiv , unde va lupta cu fostul lider al filialei, Iuliu Pacurariu.
De asemenea, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Mircea Morosan, un alt lider de marca a partidului, candideaza pentru postul de vicepresedinte al organizatiei judetene. El conduce PD Huedin, este consilier judetean si medic de familie. Nu este exclusa nici o candidatura pentru functia de vicepresedinte a noilor membri democrati, cum ar fi, de pilda, consilierul local Petru Pantea, ales pe listele PRM la alegerile din 2004.
In conducerea PD Cluj ar putea intra si primarul din Huedin, Nicolae Chis, primarul municipiului Gherla, Ovidiu Dragan, primarul din Turda, Tudor Stefanie, sau consilierul local Adrian Gurzau.

Cele mai citite

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...

Maia Sandu: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi, a afirmat Maia Sandu Preşedinta pro-occidentală Maia...

SUA deschide anchetă privind deconspirarea unor planuri secrete ale Israelului împotriva Iranului

Scurgerea este „profund îngrijorătoare”, a declarat un oficial american pentru CNN Documentele, datate 15 și 16 octombrie, au început să circule online vineri, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă