23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialDepresia vârstnicilor ar putea fi combătută cu jocuri pe computer - STUDIU

Depresia vârstnicilor ar putea fi combătută cu jocuri pe computer – STUDIU

Depresia vârstnicilor ar putea fi combătută cu ajutorul jocurilor video pe computer, datorită stimulării intelectuale pe acre o exercită acestea asupra jucătorilor care suferă de depresie severă. Potrivit unui studiu, această metodă ar putea fi chiar mai eficientă decât cea medicamentoasă, transmite Mediafax.

Depresia afectează un număr mare de persoane în vârstă şi, deşi psihoterapia şi medicamentele antidepresive clasice sunt eficiente pentru unii dintre bolnavi, pentru mulţi pacienţi acele tratamente nu au niciun efect asupra bolii, afirmă autorii, care au evidenţiat, totodată, nevoia de medicamente mai eficiente în geriatrie.

"Medicamentele antidepresive acţionează adeseori foarte lent, iar rezultatele sunt frecvent incomplete şi instabile. Vindecările au loc doar pentru o treime dintre pacienţi", spun autorii studiului.

Specialiştii americani şi chinezi au creat programe de antrenamente cognitive şi le-au testat pe 11 indivizi cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, care rezistau la tratament, cu scopul de a-şi ameliora capacitatea de învăţare şi de memorare.

Cercetătorii au comparat rezultatele lor cu cele obţinute într-un alt studiu realizat pe 33 de persoane în vârstă tratate cu un antidepresiv de referinţă, escitalopram, în locul terapiei asistate pe computer, mai scrie sursa citată.

Rezultatele sugerează faptul că aceste exerciţii de antrenament cerebral sunt "la fel de eficiente pentru reducerea simptomelor de depresie ca şi medicamentul escitalopram", dar au efect mult mai rapid, acţionând "după doar patru săptămâni, în loc de 12", potrivit autorilor studiului.

"De fapt, 72% dintre pacienţi au prezentat o vindecare completă a depresiei", a precizat Sarah Morimoto de la Institutul de psihiatrie geriatrică din New York, coautoare a studiului.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă