15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDemonstraţii în direct, la Expo-Conferinţa “Mansarda perfectă"

Demonstraţii în direct, la Expo-Conferinţa “Mansarda perfectă”

Cei care vor să afle mai multe despre proiectarea structurilor din lemn sunt invitaţi la evenimentul „Mansarda perfectă”.

Acesta va fi găzduit de Aula Sergiu T. Chiriacescu a Facultăţii de Construcţii, vineri 20 mai, începând cu ora 10.00.

Scopul expo-conferinţei este de a îmbunătăţi şi eficientiza colaborarea dintre inginerii şi arhitecţii care proiectează structuri de lemn, pentru a găsi mijloace comune de a elimina blocajul dintre proiectare şi execuţie.

 „Mansarda perfectă” – Lemnconstruct 2011 se adresează arhitecţilor şi proiectanţilor consacraţi, inginerilor constructori, studenţilor de la arhitectură şi de la facultăţile de construcţii, precum şi producătorilor de materiale de construcţii din lemn.

 Expo-conferinţa oferă firmelor de materiale de construcţii din lemn posibilitatea de a participa ca expozanţi, oferindu-le multiple beneficii de promovare şi oportunităţi de afaceri.

 La eveniment va lua parte şi Gheorghe Răzvan Murgeanu, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Din agenda evenimentului reţinem: o demonstraţie de excepţie privind montarea unei sarpante din lemn în numai 20 de minute, prezentările invitaţilor speciali, ale expozanţilor, precum şi ale studenţilor. Expunerea realizărilor cadrelor didactice, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din cadrul Facultăţii de Construcţii, precum şi din Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ITA Pro-Energ vor aduce un plus de valoare evenimentului. Totodată, inginerii structuristi şi arhitecţii vor fi familiarizaţi cu programul RoofCon-TrussCon, cel mai dezvoltat program european de proiectare şi calcul a structurilor din lemn.

 În cadrul conferinţei vor fi abordate mai multe subiecte de specialitate, precum:

·         Mansarde pe structură de lemn – noile tehnologii de construcţie

·         Abordări guvernamentale în dezvoltarea pe verticală a construcţiilor de locuinţe

·         Casa verde, casa eficientă

·         Armonizarea elementelor de concepţie calcul a structurilor din lemn la normele europene

·         Case din lemn cu performanţa energetică ridicată

·         Reabilitarea structurală şi higrotermică a clădirilor din lemn

·         Programele software ROOF CON/ TRUSS CON

Evenimentul „Mansarda perfectă” este organizat de grupul de presă Medien Holding, Facultatea de Construcţii a Universităţii Transilvania din Braşov, MiTek Romania şi RASTRA. Participarea la expo-conferinţă este gratuită. Mai multe detalii aici.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă