17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDemiteri iminente in scandalul "Sex la Politie"

Demiteri iminente in scandalul „Sex la Politie”

» Patru lucratori de la Permise de conducere au intretinut raporturi sexuale cu o adolescenta.
» Prefectura Botosani efectueaza o ancheta separata in randul tuturor angajatilor.
» Ofiterii implicati vor fi demisi imediat dupa verdictul magistratilor Parchetului Botosani.


Scandalul "sex la politie"
, care a starnit un adevarat cutremur in administratia Botosaniului, se confirma. Ancheta derulata de Directia Generala de Permise si inmatriculari Auto concluzioneaza ca patru angajati ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora, chiar in sediul serviciului. Institutia Prefectului deruleaza la randul ei o ancheta in randul angajatilor din subordine, dupa care va lua o decizie cu privire la cei patru politisti care au intretinut relatii sexuale cu o minora.
Astfel, in urma anchetei s-a confirmat ca patru lucratori ai Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor au intretinut raporturi sexuale cu o adolescenta dupa ce au sarbatorit o zi de nastere cu acceptul acesteia, in sediul institutiei. In prezent Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani si Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Botosani, structuri competente sa documenteze comiterea faptelor sesizate, au demarat cercetarile pentru comiterea infractiunii de practicare a prostitutiei care cad in sarcina minorei si a celei de intretinere de acte sexuale cu un minor, in sarcina lucratorilor.
Salariatii au fost retrasi din posturile care implica lucrurul cu publicul. In functie de hotararea instantei, Consiliul de disciplina al DRPCIV va aplica cele mai drastice sanctiuni care pot ajunge pana la destituirea din politie.

» Toate serviciile vor fi luate la puricat
Reprezentantii Institutiei Prefectului Botosani deruleaza la randul lor o ancheta administrativa la institutia din subordine. Prefectul Gheorghe Sorescu a declarat ca-si mentine punctul de vedere in cazul celor patru angajati si ca va lua cele mai drastice masuri. "Sigur ca imi voi mentine punctul de vedere. Ancheta este in derulare in penal pentru ca vorbim de un caz de prostitutie in care este implicata o minora si, daca se confirma ca salariatii nostri au fost implicati cu aceasta, vom lua cele mai drastice masuri mergand pana la demitere", a declarat Sorescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă