18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialDelta, รฎnchiriatฤƒ pentru tot sezonul

Delta, รฎnchiriatฤƒ pentru tot sezonul

Dupฤƒ doi ani de crizฤƒ care a redus aproape la jumฤƒtate activitatea, turismul din Delta Dunฤƒrii îลŸi revine spectaculos. Daniel IluลŸcฤƒ, preลŸedintele Asociaลฃiei Patronatului în Turism din Delta Dunฤƒrii, a declarat cฤƒ în luna iunie a acestui an numฤƒrul turiลŸtilor care au petrecut vacanลฃa în Deltฤƒ a crescut cu 30 la sutฤƒ comparativ cu anul trecut. „Bazele turistice din Deltฤƒ au contracte ferme de cazare pentru lunile urmฤƒtoare care asigurฤƒ ocuparea tuturor capacitฤƒลฃilor. Astfel, vom ajunge la nivelul atins în 2008, care a fost cel mai bun an din ultimul deceniu pentru turismul din Delta Dunฤƒrii”, a declarat acesta.

Revoltele arabe ลŸi greceลŸti au ajutat

Patronii hotelurilor ลŸi pensiunilor din zonฤƒ spun cฤƒ sporirea rezervฤƒrilor pentru acest sezon în Deltฤƒ ar fi fost determinatฤƒ de conflictele sociale din nordul Africii.

IluลŸcฤƒ a mai declarat cฤƒ „cele mai multe contracte pentru petrecerea vacanลฃelor în Deltฤƒ s-au realizat cu marile agenลฃii de turism care ลŸi-au orientat turiลŸtii din Egipt ลŸi Tunisia spre Deltฤƒ, din cauza revoltelor din ultimele luni din aceste ลฃฤƒri, care au creat neîncredere turiลŸtilor. ลži o parte din turiลŸtii care îลŸi programaserฤƒ vacanลฃa în Grecia au renunลฃat la aceastฤƒ destinaลฃie ลŸi au optat sฤƒ vinฤƒ în acest an în Deltฤƒ”.

Operatorii de turism din Deltฤƒ susลฃin cฤƒ zona este foarte atractivฤƒ datoritฤƒ peisajului sฤƒlbatic, statutului de rezervaลฃie ecologicฤƒ ลŸi a preลฃurilor mici comparativ cu alte zone.

În timp ce hotelurile din localitฤƒลฃile Deltei ลŸi cele plutitoare au fost luate cu asalt de grupurile de turiลŸti români ลŸi strฤƒini, pensiunile turistice din satele Deltei au contractat ลŸi ele, individual, spaลฃiile de cazare începând cu 15 iulie. În pensiuni gradul de ocupare în lunile mai ลŸi iunie a fost mai redus. Silviu Gheorghe, preลŸedintele filialea Tulcea a ANTREC, spune cฤƒ pensiunile au suficiente rezervฤƒri de la jumฤƒtatea lunii iulie pânฤƒ în septembrie, perioadฤƒ ce coincide cu vacanลฃa ลŸcolarฤƒ.

Hotelurile plutitoare circulฤƒ fฤƒrฤƒ restricลฃii

Turismul itinerant din Deltฤƒ, practicat cu hotelurile plutitoare ลŸi cu hidrobuzele, a stat, în ultimele luni, sub semnul incertitudinii din cauza unui proiect de hotฤƒrâre de Guvern care propunea interzicerea pฤƒtrunderii acestor nave pe traseele turistice tradiลฃionale din Deltฤƒ. Protestul operatorilor de turism la instituลฃiile guvernamentale a blocat adoptarea acestui act normativ, iar circulaลฃia hotelurilor plutitoare ลŸi a hidrobuzelor pe canalele Deltei nu va fi restricลฃionatฤƒ în acest sezon turistic.

Grigore Baboianu, guvernatorul Administraลฃiei Rezervaลฃiei Biosferei Delta Dunฤƒrii, a declarat cฤƒ s-au înฤƒsprit sancลฃiunile împotriva turiลŸtilor care amplaseazฤƒ corturile ilegal în Deltฤƒ. „Camparea pe teritoriul rezervaลฃiei va fi permisฤƒ doar în campingurile de la Sf. Gheorghe, Sulina, Partizani ลŸi Tatanir. Amenzile pentru încฤƒlcarea acestor reguli sunt de sute de lei”, spune guvernatorul Baboianu.

Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ