24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDelicatese ardeleneşti în Dumbravă

Delicatese ardeleneşti în Dumbravă

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor putea delecta în acest weekend cu plăcinte de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, cu turtă dulce, bomboane de zahăr ars, sau cu prăjituri săseşti (hencleşul sau coşuleţele cu nucă).

Potrivit unui comunicat al Complexului Naţional Muzeal Astra, în Dumbravă va avea loc peste câteva zile cea de-a zecea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Ţăranii vor vinde aici produsele apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş şi alte produse din lapte de capră, preparatele din carne, condimente, ceaiuri şi siropuri sau vestitele dulceţuri de trandafiri, căpşuni, nuci verzi şi fructe de pădure.

Fermele tradiţional vor fi promovate

„Scopul organizării târgului este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate, dar şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, spun organizatorii evenimentului. Organizatorii evenimentului sunt Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri şi Complexul Naţional Muzeal Astra, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă