3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialSorin Cîmpeanu, prima declarație după propunerea ca premier interimar

Sorin Cîmpeanu, prima declarație după propunerea ca premier interimar

 

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la preluarea mandatului, că este o responsabilitate foarte mare, chiar dacă Executivul pe care îl conduce are atribuţii limitate.

„Guvernul va avea în sarcină gestionarea tuturor problemelor curente, nu va putea trimite OUG-uri sau proiecte de lege. Asta nu înseamnă că nu vom asculta cu toată atenţia deciziile privind întocmirea legii bugetului, atât modul de derulare al investiţiilor, cât şi plata salariilor şi nu numai. Am discutat cu partidele politice şi îmi doresc sprijinul partidelor parlamentare.

România trebuie să rămână un factor de stabilitate. De aceea, trebuie să asiguram un echilibru cât mai pronunţat, pentru a nu genera pierderi. Îmi exprim convingerea că se vor găsi soluţii pentru o stabilitate cât mai bună. Astăzi voi convoca o întâlnire informală cu toţi membri, urmând ca de săptămâna viitoare să intrăm în normalitate, cu o sedinţă de Guvern, programată miercuri, de la ora 12.00″.

Citeşte şi: Cele patru controverse din jurul primului ministru interimar, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, în vârstă de 47 de ani, ministru al Educației şi Cercetării Ştiinţifice din decembrie 2014, a absolvit Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), în anul 1991. În anul 2000, el a obținut diploma de doctor la aceeași instituție de învățământ superior.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar de către președintele Klaus Iohannis, este din 2012 rector al Universității de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, condus anterior de Ecaterina Andronescu.

Decizia Preşedintelui a venit după ce, miercuri dimineaţa, premierul Victor Ponta şi-a anunţat demisia, ca urmare a protestelor de marţi, când mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a cere demisia celor răspunzători pentru incidentul din clubul Colectiv.

 

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă