» Angajatii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic din Cluj au "uitat"
sa isi publice declaratiile de avere, desi sunt functionari publici cu atributii de control.
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Ci-negetic (ITRSC) din Cluj coordoneaza inspectorii silvici si de vanatoare din cele sase judete ale Regiunii de Nord-Vest. Desi declaratiile de avere ale inspectorilor ar fi trebuit, conform legii, sa fie depuse la registratura institutiei ori sa fie disponibile on-line, acest lucru nu s-a intamplat. seful Inspectoratului nu mai stie unde sunt declaratiile de avere, iar prefectul de Bistrita-Nasaud a ajuns la concluzia ca inspectorii silvici si de vanatoare se afla in afara legii.
Inspectorul-sef al ITRSC Cluj, Gheorghe Moale, a declarat ca documentele care lipsesc ar urma sa fie postate pe un site. Acesta este inca in constructie, iar Gheorghe Moale nu stie cand vor putea fi consultate declaratiile de avere. "Cred ca le-am transmis la minister. N-as putea sa va spun. Cred ca s-au transmis. Dar avem un site in constructie. si probabil ca vor aparea acolo". La randul sau prefectul de Bistrita-Nasaud, Ioan Szilagyi, a declarat ca in calitatea lor de functionari publici inspectorii ITRSC ar fi trebuit sa isi faca publice declaratiile de avere. "Sa le trimiti la un minister nu e destul. Daca nu le-au facut publice sa le vada lumea sunt in afara legii!", explica prefectul.
Inspectorii Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Cinegetic au atributii de control in silvicultura si vanatoare.
Ei controleaza Directiile Silvice, proprietarii de paduri, firmele care se ocupa cu exploatarea lemnului, dar si proprietarii fondurilor de vanatoare. Inspectoratele sunt organizate pe regiuni de dezvoltare. Inspectoratul din Cluj supravegheaza judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Bihor si Salaj.
Tentatii
Spaga pentru inspector
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba au prins in luna iunie in flagrant delict un functionar (al carui nume nu a fost dat publicitatii) din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Cluj, in timp ce primea de la un cetatean grabit din Campeni suma de 1.500 lei pentru primirea cererii prin care acesta solicita eliberarea unor documente cu regim silvic special. In calitatea sa de administrator al unei societati din Campeni, F.N. solicita eliberarea unor documente necesare derularii activitatii societatii. In ciuda flagrantului, invinuitul este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.