13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDECIZIE FINALĂ în cazul averii lui Dan Ioan Popescu

DECIZIE FINALĂ în cazul averii lui Dan Ioan Popescu

Decizie finală în cazul averii fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. Completul de cinci judecători al Instanţei Supreme se pronunţă azi în privinţa recursului făcut de fostul ministru PSD în dosarul în care s-a dispus confiscarea a patru milioane de lei din averea pe care nu a putut-o justifica, dobândită împreună cu soţia sa, scrie Realitatea.net.

Cei doi au fost acuzaţi că nu pot justifica legal venituri obţinute între 2001 şi 2004, perioadă în care au cumpărat zeci de imobile şi terenuri.

Sesizarea a fost făcută în 2005, de către procurorul general la Comisia de Control a Averilor de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, Dan Ioan Popescu devenea în 2005 primul demnitar căruia i se verifica averea. Şase ani mai târziu el era primul şi singurul demnitar pentru care s-a dispus confiscarea unei sume considerabile, însă decizia n-a fost definitivă, iar Dan Ioan Popescu a atacat-o cu recurs.

În faţa tuturor acuzaţiilor, fostul ministru al Economiei şi soţia sa au afirmat că banii provin din vânzarea acţiunilor unei firme în 2001.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă