14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDecisivul Yssouf Kone

Decisivul Yssouf Kone

– Atacantul CFR-ului a fost principalul artizan al ultimelor trei victorii obtinute de feroviari in ultimele meciuri de pe teren propriu.

La finalul etapei a 15-a, CFR Cluj a urcat pe treapta a treia a podiumului, la sapte puncte de liderul Unirea Urziceni. Chiar daca formatia feroviara are un joc schimbat fata de acum cateva luni si isi creeaza mai multe ocazii de poarta in fata oricarui adversar din Liga I, totusi antrenorul Maurizio Trombetta are in lot un fotbalist cu mult mai multe calitati decat anumiti colegi de-ai lui. Ivorianul Yssouf Kone, adus vara trecuta de la Rosenborg Trondheim, arata, in ultimul timp, ca fotbalul care se joaca in Romania este, parca, prea usor pentru posibilitatile sale. Fotbalistul, care a ales sa evolueze pentru nationala statului Burkina Faso, a reusit cinci goluri in ultimele opt etape, insa ultimele trei reusite au fost decisive pentru soarta celor trei puncte.

 

Dupa ce a "debutat" cu o dubla impotriva Farului Constanta, Kone a izbutit sa marcheze unicul gol al meciurilor cu Dinamo Bucuresti si Unirea Urziceni, iar in partida cu FC Arges a deschis scorul printr-o executie frumoasa cu capul. "Eu nu imi doresc, neaparat, sa marchez la fiecare meci. Daca inscriu bine, daca nu asta este, insa cel mai important lucru este sa castige echipa. Ma bucur, insa, ca am reusit sa-mi ajut colegii in ultimele partide de pe teren propriu", a declarat, modest, Kone. Ultima evolutia a ivorianului, din meciul cu FC Arges, i-a facut atat pe antrenorul Maurizio Trombetta cat si pe presedintele Iuliu Muresan sa-l ridice in slavi pe cel mai prolific transfer al acestui sezon. Daca italianul le-a dat peste nas contestatarilor fotbalistului si a spus ca adevarata sa valoare s-a vazut in acel meci, Muresan a fost mult mai direct. "Yssouf Kone este cu o clasa peste tot ce avem noi in Liga I.

 

El nu este, deocamdata, la potential maxim, pentru ca acum joaca cu niste dureri, la care se mai adauga si faptul ca nu a avut nici vacanta de vara. Adevaratul Kone va fi abia in retur", a spus Muresan. Totusi, la fel a declarat oficialul campionilor si acum un an, referitor la Christian Fabbiani, insa, in a doua parte a campionatului, "Capcaunul" nu a reusit decat doua goluri.

TRANSFER
Orice fotbalist care evoluaza cu succes in Liga I se gandeste la un eventual transfer inspre o echipa puternica din strainatate. Acest lucru este valabil si pentru Yssouf Kone, care vrea sa profite de forma buna pe care o traverseaza la CFR Cluj si sa prinda un contract mai bun la o echipa mare din Europa. "A fost o provocare pentru mine experienta de la Cluj, insa acum as vrea o noua provocare. Mi-ar placea sa joc in Anglia, Italia sau Spania", declara Kone, zilele trecute. Ivorianul mai are trei ani si jumatate contract cu CFR Cluj.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă