22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDecesul lui Caiac a bagat Craiova in doliu

Decesul lui Caiac a bagat Craiova in doliu

Peste 2.000 de persoane au participat la inmormantarea interlopului impuscat in urma cu trei zile. Traficul rutier din Banie a fost dat peste cap. Politia a fost depasita de situatie, iar reporterii care relatau evenimentul au fost injurati si agresati de tovarasii defunctului. Printre VIP-urile prezente s-au numarat Rudel Obreja, Florin Salam si Adrian Minune.

 

Circa 2.000 de persoane au participat ieri dupa-amiaza la inmormantarea lui Mihai Parvu, zis Caiac, omorat in urma cu trei zile de Catalin Mavrichie, partenerul sau de poker, de la care castigase 50.000 de euro. Traficul rutier in zona centrala a Craiovei a fost blocat zeci de minute din cauza masinilor care au insotit cortegiul funerar, coloanele intinzandu-se pe cativa kilometri. Printre cei care au participat la funeraliile lui Caiac (fost boxer de performanta) s-au numarat Rudel Obreja – presedintele Federatiei Romane de Box, vicepresedintele Vasile Catea, Nicolae Iancu – presedintele Colegiului Central de Arbitri de Box, precum si fostul antrenor al lui Mihai Parvu – Traian Pana. De asemenea, Nutu Camataru, incarcerat la Penitenciarul Jilava, a trimis o coroana de flori.

La inmormantare au fost prezenti si cunoscuti cantareti de manele, cum ar fi Florin Salam, stefan de la Barbulesti, Oaca si Adrian Minune, care au avut un program cu cantece de inmormantare. Familia decedatului a insistat ca trupul lui Caiac sa fie plimbat prin locurile in care acesta isi petrecea o mare parte din timp – la o terasa unde isi bea cafeaua sau la Hotel Jiul, acolo unde isi faceau veacul smecherii orasului inainte si imediat dupa Revolutie. In ultimele zile, politisti si jandarmi au facut de garda la aleea care duce la blocul in care locuia Caiac, pe strada Constantin Brancusi. Cortegiul funerar a ocolit zona centrala a orasului, oprind la Biserica Sfantul Mina pentru slujba de inmormantare.

 

Jurnalistii prezenti la Craiova au relatat ca au fost agresati de oamenii prezenti la inmormantare, scuipati si injurati, iar un cameraman a fost agresat de indivizi necunoscuti din cortegiu. Cateva masini au trecut cu peste 100 km/h pe strada unde erau prezenti jurnalistii, punandu-le viata in pericol. Ziaristii au cerut oficial sa fie protejati de politie pentru a-si putea face meseria. Presupusul asasin, Catalin Mavrichie, se afla in continuare la spital, urmand sa fie externat in scurt timp. Politia nu a emis mandat de retinere pe numele sau, deoarece nu sunt suficiente probe. Unele variante sustin ca nu Mavrichie l-ar fi impuscat pe Caiac, ci o alta persoana, care a disparut de la locul incidentului.

Clanurile interlope, conectate la puterea politica si economica din Banie
Cea mai influenta si temuta grupare interlopa din Banie este "Fratia", din care facea parte, printre altii, Mihai Parvu (Caiac) si fac parte Gigi Vadik Zavera (Gigioc), Gigel Tandarescu (Rosianu), Fanel Trandafir (Cimino) si Ion Ilie (Ilie Puscarie). Unii dintre ei au fost sportivi de performanta (Caiac – campion balcanic de juniori la box, Rosianu – lupte). Dupa anii de inceput, in care majoritatea s-au ocupat de camatarie, au inceput sa isi deschida afaceri aparent legale.

Unul dintre consilierii judeteni PD-L, candidat la Parlament din partea acestui partid, este asociat in afaceri cu Gigel Rosianu, membru in gruparea "Fratia". Samir Spranceana, printul returnarilor ilegale de TVA, a sustinut fatis PSD in campania din 2004 prin Oltenia TV. Silvian Filotti Fulguta, liderul tiganilor din Fata Luncii, este vazut deseori in compania prefectului Silviu Dumitru, cu care se pare ca este coleg de loja masonica. Alti lideri interlopi sunt parteneri de afaceri cu Dinel Staicu, presedintele SIF Oltenia.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă