12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut cu stângul pentru viitorul

Debut cu stângul pentru viitorul

Viitorul şi Dinamo, liderii primelor două eşaloane ale fotbalului românesc, s-au întâlnit, sâmbătă, într-o partidă amicală disputată în Antalya.

 

Liderul Seriei I a Ligii a II-a, FC Viitorul Constanţa, a susţinut primul meci de verificare în cel de-al doilea cantonament al acestei ierni, pe care îl întreprinde la Belek (Antalya). Adversara formaţiei pregătite de Cătălin Anghel a fost liderul Ligii I, Dinamo Bucureşti. Disputată la baza sportivă Susesi, întâlnirea s-a disputat sâmbătă după-amiază şi s-a încheiat cu succesul formaţiei bucureştene, scor 3-1 (1-1).

FC Viitorul a reuşit deschiderea scorului în min.23: Rusu a interceptat o pasă a lui Bălgrădean şi l-a servit pe Nicolae Dică, iar noua achiziţie a constănţenilor a fructificat şansa oferită, 1-0.

Cele două formaţii aveau să intre la cabine la egalitate pentru că Marius Niculae a restabilit egalitatea în min.38 printr-un şut din interiorul careului, 1-1. La cinci minute de la reluare Dinamo a preluat conducerea, Ionel Dănciulescu punctând din faţa porţii constănţene, 1-2. Scorul final avea să fie stabilit în min.56 de Cosmin Moţi, care a reluat cu capul în plasă în urma unui corner. Rezultat final: FC Viitorul – Dinamo Bucureşti 1-3.

Au evoluat pentru FC Viitorul: Bolboaşă (60 Buzbuchi) – Ninu, Larie, Păcuraru, L. Ştefan (60 Creţu) – Lazăr (52 Benzar), Onicaş (60 Iacob), Dică (65 Călinţaru) – Simion (46 Chiţu), Rusu (65 Pantelie), Cristocea (60 Cârstocea).

Următorul meci de verificare al formaţiei constănţene în cantonamentul din Antalya va avea loc marţi, 14 februarie, în compania liderului Republicii Moldova, Şerif Tiraspol.

Trupa antrenată de Cătălin Anghel va mai disputa alte două partide de verificare în cadrul aceluiaşi cantonament.

Pe 16 februarie va juca în compania unui adversar ce urmează a fi stabilit, iar două zile mai târziu, înainte de revenirea în ţară, va juca împotriva divizionarei secunde din Danemarca, Hobro IK. 

3 este numărul înfrângerilor suferite de Viitorul Constanţa în amicalele disputate în Antalya, două jocuri fiind câştigate.

Paraschiv poate juca pentru Farul

Antrenorul Farului, Viorel Tănase, a anunţat că alături de echipa sa, aflată în cantonament în Antalya, se pregăteşte şi fostul stelist, Sorin Paraschiv. „Jucătorul a sosit în cantonamentul nostru de la Kemer. Sunt discuţii între conducerea clubului şi Sorin Paraschiv iar în cazul în care, timp de 7 zile, jucătorul nu prinde niciun contract afară, va rămâne la FC Farul”, a declarat antrenorul Viorel Tănase, pentru fcfarul.ro.

Sorin Paraschiv este de trei ori campion cu Steaua şi a mai jucat la Rimini, Unirea Urziceni şi Volyn Luţk, iar ultima dată la Concordia Chiajna.

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă