Nu cred ca dl Nastase a visat vreodata ca va ajunge sa fie invinuit oficial de luare de mita. La multe s-a asteptat ex-presedintele PSD dupa pierderea alegerilor din 2004, dar niciodata nu s-a gandit ca va avea cineva curajul sa ceara perchezitie la casele familiei sale. Un semnal mic i-l daduse Traian Basescu in campania electorala, dar a sperat ca nu se va trece de la vorbe la fapte atat timp cat pesedistii se vedeau invingatori siguri in fata Aliantei portocalii. Pus in fata faptului implinit, Adrian Nastase constata acum ca timpul lui a trecut daca DNA isi „permite” sa-i controleze averea sub ochii presei. Fapt ce-l face sa se gandeasca cu tristete la modul cum este vazut de oficialii europeni un fost prim-ministru invinuit de coruptie care, culmea, nutrea speranta sa ajunga sef de stat cu un an si ceva in urma. Si mai grav, fostul lider de partid, care se declara candva un luptator impotriva fraudelor (sic!), se vede in situatia ingrata de a da cu subsemnatul aidoma fostului sau coleg Gabriel Bivolaru, aflat in prezent la parnaie pentru devalizarea unei banci. Este posibil ca, in urma unui astfel de tratament, jignitor pentru un politician cu prestanta lui Nastase, „clientul” DNA sa nu mai dea doi bani pe lupta anticoruptie declansata de ministrul Monica Macovei. De aici vine si aceasta rebeliune pe care o fac unele partide cand se pune problema luarii unor decizii in masura sa afecteaze pozitiile unor inalti demnitari, unul dintre ei fiind, evident, dl Adrian Nastase.
Respingerea de catre Senat a unui demers de interes national, gest apreciat ca fiind catastrofal, nu reprezinta altceva decat o lovitura data campaniei, destinata stoparii flagelului ce poarta denumirea de coruptie. Inclusiv blocarea perchezitiei la casele presedintelui Camerei Deputatilor, cu contributia nemijlocita a proprietarului imobilelor din strada Zambaccian si din comuna Cornu, reprezinta un refuz categoric de a continua cercetarile necesare in vederea aflarii adevarului, indiferent cat de dureros ar fi el. Primul care se impunea sa sustina cererea DNA adresata senatorilor trebuia sa fie titularul dosarului. Adrian Nastase, daca nu avea nimic de ascuns, era normal sa le deschida chiar el usa anchetatorilor, in acest fel putand sa elimine orice urma de suspiciune cu privire la realizarea unor lucrari de constructie cu sprijinul firmei fostului secretar de stat Sergiu Sechelariu audiat luni de procurori. Daca bacauanul declara ca a fost vorba de o favoare facuta fruntasului pesedist, iar Miron Mitrea, fost ministru al Constructiilor, invinuit si el de procurori, confirma importul termopanelor din China nefacturate proprietarului celor doua imobile, atunci Nastase ramane descoperit in fata anchetatorilor.
Pe acuzati, indiferent ca sunt Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Adrian Nastase sau chiar Dinu Patriciu, ca sa dau numai cateva exemple de dosare, nu ar trebui, poate, sa-i deranjeze faptul ca-i ancheteaza DNA sau PNA. Marea lor problema, daca se va dovedi, este faptul ca au participat la acte de coruptie, folosindu-se de prerogativele functiei detinute. Este grav ca se incurajeaza o atitudine sfidatoare fata de institutiile statului implicate in cercetarea unor cazuri cu politicieni in prim-plan! Daca Adrian Nastase isi permite sa voteze impotriva cererii de perchezitie a imobilului din Zambaccian si a vilei de la Cornu, cand, normal, ar fi trebuit sa se abtina, vorba lui Geoana, atunci singurul lucru la care te poti gandi este acela ca nu se doreste aflarea adevarului pentru finalizarea anchetei penale. Aici nu este vorba de nerespectarea unor proceduri, asa cum invoca Nastase, ci de musamalizarea pe fata a unor ilegalitati comise de inalti demnitari care, este evident, s-au situat mult timp deasupra legii!