Originea acestui cocktail rămâne încă neclară, iar disputa despre cel care a inventat această băutură nu are încă deznodământ. Părerile sunt împărţite. O primă părere ar fi că a fost inventată de un barman din New York, în 1930, Henry Zbikiewicz.
Alţii spun că laudele îi revin lui George Jessel, care frecventa Clubul 21 din New York. O altă variantă a poveştii, ni-l aduce în prim plan pe Lucius Beebe, care a publicat un articol în „This Time New York”, fiind printre primele articole scrise despre acest cocktail.
Ceea ce ştim sigur este că denumirea băuturii vine de la numele Reginei Mary I a Angliei dar şi de la alte personaje mai mult sau mai puţin cunoscute.
Cert este că Bloody Mary este o băutură controversată, cu un gust rafinat. Reţeta acesteia s-a modificat de-a lungul timpului, ajungând să fie un cocktail foarte popular şi apreciat.
Iată ce trebuie să faci ca să obţii un Bloody Mary ca la carte:
Într-un pahar pui sos Worchester şi Tabasco, dar nu într-o cantitate foarte mare. După ce ai adăugat sosurile, pui sare şi piper. Apoi torni votcă, suc de roşii şi suc de lămâie. Amesteci şi adaugi gheaţă.
Acest cocktail este o idee genială atunci când nu ştii ce să prepari invitaţilor tăi sau dacă organizezi o petrecere şi vrei să serveşti ceva care să se prepare simplu dar în acelaşi timp să fie rafinat şi cu un gust special. Cu siguranţă îţi vei surprinde invitaţii cu acest cocktail.