4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDe Revelion, ecuadorienii poartฤƒ lenjerie galbenฤƒ, japonezii trag clopotele de 108...

De Revelion, ecuadorienii poartฤƒ lenjerie galbenฤƒ, japonezii trag clopotele de 108 ori

Lenjerie galbenฤƒ sau roลŸie, clopote trase de 108 ori ลŸi urฤƒri de Anul Nou fฤƒcute animalelor sunt doar câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri de pe mapamond practicate în noaptea de Revelion. Se spune cฤƒ respectarea acestor tradiลฃii ciudate asigurฤƒ noroc în dragoste, aduce prosperitate în anul ce vine ลŸi asigurฤƒ succes pe toate planurile.

Ca sฤƒ le meargฤƒ bine tot anul, ecuadorienii, brazilienii ลŸi locuitorii Boliviei poartฤƒ în noaptea de Anul Nou lenjerie de culoare galbenฤƒ. În schimb, în Mexic femeile care vor sฤƒ-ลŸi gฤƒseascฤƒ jumฤƒtatea în anul ce vine trebuie sฤƒ-ลŸi punฤƒ lenjerie de culoare roลŸie.
Tot ecuadorienii obiลŸnuiesc sฤƒ facฤƒ o sperietoare de ciori, umplutฤƒ cu ziare ลŸi bucฤƒลฃi de lemn, cฤƒreia i se dฤƒ foc în noaptea dintre ani. Astfel, se crede cฤƒ dispar toate lucrurile rele întâmplate de-a lungul anului.

În Talca, un mic oraลŸ din Chile, a devenit deja o tradiลฃie ca localnicii sฤƒ meargฤƒ la mormintele rudelor, de Revelion. Oamenii cred cฤƒ acest lucru le va aduce noroc anul urmฤƒtor. Obiceiul a început în anul 1995.

În Belgia, fermierii le ureazฤƒ animalelor „Un an nou fericit!”, sperând cฤƒ totul va merge bine anul viitor.

Brazilienii care poartฤƒ haine albe de Anul Nou vor avea un an liniลŸtit ลŸi norocos. Un alt obicei este sฤƒ te scufunzi în ocean de ลŸapte ori ลŸi sฤƒ arunci flori în apฤƒ. Se spune cฤƒ vei fi sฤƒnฤƒtos tot anul.

În Anglia, în prima zi din noul an, dacฤƒ primul musafir primit în casฤƒ este un bฤƒrbat înalt ลŸi brunet, atunci anul va fi încununat de realizฤƒri pe toate planurile.

În noaptea de Revelion, în templele budiste din Japonia se trag clopotele de 108 ori. Tradiลฃia se numeลŸte „joya no kane”, ceea ce înseamnฤƒ „clopotele sunฤƒ în noaptea de Anul Nou”. Numฤƒrul se referฤƒ la 108 pฤƒcate pe care oamenii le-ar putea comite, dar ascultând sunetul clopotelor sufletul lor este purificat.

În Sri Lanka, noul an se sฤƒrbฤƒtoreลŸte de abia pe 13 aprilie, potrivit calendarului hindu. Casele sunt vopsite în alb ลŸi se face o curฤƒลฃenie temeinicฤƒ. Însฤƒ, aduce ghinion dacฤƒ pe case se pun decoraลฃiuni înainte de noaptea de Revelion.
Primul fel de mâncare servit este kiri bhaat, un fel de orez cu lapte, preparat întotdeauna de capul familiei.

De Revelion, spaniolii mฤƒnâncฤƒ 12 boabe de struguri, fiecare boabฤƒ reprezentând o lunฤƒ a anului. Desigur, se spune cฤƒ vor avea parte de noroc.
În Filipine, se mฤƒnâncฤƒ 12 fructe la miezul nopลฃii. Plus cฤƒ formele rotunde simbolizeazฤƒ prosperitatea, iar în noaptea de Anul Nou sunt puse pe masฤƒ fructe rotunde.
În ultima zi din an, bฤƒrbaลฃii estonieni încearcฤƒ sฤƒ mฤƒnânce de ลŸapte ori pentru a fi puternici ลŸi sฤƒnฤƒtoลŸi.
O veche tradiลฃie finlandezฤƒ spune cฤƒ poลฃi ghici ce îลฃi oferฤƒ anul viitor dacฤƒ pui cositor topit în apฤƒ ลŸi interpretezi forma pe care o ia dupฤƒ ce se rฤƒceลŸte. O inimฤƒ sau un inel prezic o nuntฤƒ, o barcฤƒ duce cu gândul la o cฤƒlฤƒtorie etc.

În Panama unul dintre cele mai ciudate obiceiuri de Revelion este arderea unor pฤƒpuลŸi (muñeco) ce reprezintฤƒ diverse celebritฤƒลฃi, fie cฤƒ e vorba de persoane din politicฤƒ, fie cฤƒ sunt staruri din lumea sportului ลŸ.a.m.d. Dacฤƒ sunt arse atunci se alungฤƒ spiritele rele.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ