Lenjerie galbenă sau roşie, clopote trase de 108 ori şi urări de Anul Nou făcute animalelor sunt doar câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri de pe mapamond practicate în noaptea de Revelion. Se spune că respectarea acestor tradiţii ciudate asigură noroc în dragoste, aduce prosperitate în anul ce vine şi asigură succes pe toate planurile.
Ca să le meargă bine tot anul, ecuadorienii, brazilienii şi locuitorii Boliviei poartă în noaptea de Anul Nou lenjerie de culoare galbenă. În schimb, în Mexic femeile care vor să-şi găsească jumătatea în anul ce vine trebuie să-şi pună lenjerie de culoare roşie.
Tot ecuadorienii obişnuiesc să facă o sperietoare de ciori, umplută cu ziare şi bucăţi de lemn, căreia i se dă foc în noaptea dintre ani. Astfel, se crede că dispar toate lucrurile rele întâmplate de-a lungul anului.
În Talca, un mic oraş din Chile, a devenit deja o tradiţie ca localnicii să meargă la mormintele rudelor, de Revelion. Oamenii cred că acest lucru le va aduce noroc anul următor. Obiceiul a început în anul 1995.
În Belgia, fermierii le urează animalelor „Un an nou fericit!”, sperând că totul va merge bine anul viitor.
Brazilienii care poartă haine albe de Anul Nou vor avea un an liniştit şi norocos. Un alt obicei este să te scufunzi în ocean de şapte ori şi să arunci flori în apă. Se spune că vei fi sănătos tot anul.
În Anglia, în prima zi din noul an, dacă primul musafir primit în casă este un bărbat înalt şi brunet, atunci anul va fi încununat de realizări pe toate planurile.
În noaptea de Revelion, în templele budiste din Japonia se trag clopotele de 108 ori. Tradiţia se numeşte „joya no kane”, ceea ce înseamnă „clopotele sună în noaptea de Anul Nou”. Numărul se referă la 108 păcate pe care oamenii le-ar putea comite, dar ascultând sunetul clopotelor sufletul lor este purificat.
În Sri Lanka, noul an se sărbătoreşte de abia pe 13 aprilie, potrivit calendarului hindu. Casele sunt vopsite în alb şi se face o curăţenie temeinică. Însă, aduce ghinion dacă pe case se pun decoraţiuni înainte de noaptea de Revelion.
Primul fel de mâncare servit este kiri bhaat, un fel de orez cu lapte, preparat întotdeauna de capul familiei.
De Revelion, spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri, fiecare boabă reprezentând o lună a anului. Desigur, se spune că vor avea parte de noroc.
În Filipine, se mănâncă 12 fructe la miezul nopţii. Plus că formele rotunde simbolizează prosperitatea, iar în noaptea de Anul Nou sunt puse pe masă fructe rotunde.
În ultima zi din an, bărbaţii estonieni încearcă să mănânce de şapte ori pentru a fi puternici şi sănătoşi.
O veche tradiţie finlandeză spune că poţi ghici ce îţi oferă anul viitor dacă pui cositor topit în apă şi interpretezi forma pe care o ia după ce se răceşte. O inimă sau un inel prezic o nuntă, o barcă duce cu gândul la o călătorie etc.
În Panama unul dintre cele mai ciudate obiceiuri de Revelion este arderea unor păpuşi (muñeco) ce reprezintă diverse celebrităţi, fie că e vorba de persoane din politică, fie că sunt staruri din lumea sportului ş.a.m.d. Dacă sunt arse atunci se alungă spiritele rele.