18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialDe ce s-ar băga Popescu singur la apă?

De ce s-ar băga Popescu singur la apă?

S-a dovedit de-a lungul anilor că, pentru cadrele recrutate din pepiniera Poliţiei Române, Constanţa este o nucă mult prea tare. Foarte mulţi, făcând pe vitejii când soseau în teritoriu pentru a prelua funcţia de inspector-şef al IPJ Constanţa, şi-au rupt dinţii!

Mă refer, desigur, la generalii scoşi de la naftalină din rezerva Ministerului de Interne, cu fiţe de mari profesionişti, trimişi, chipurile, să salveze Constanţa de sub ghearele mafiei locale! Cei mai mulţi dintre ei, Bârgoz, Bălan, Zaheu etc., au plecat cu coada între picioare! Alţii, cum e cazul lui Jipa, au ieşit din scenă pe uşa din dos, fiind lăsaţi, în regim de urgenţă, la vatră. În fapt, în spatele fiecărui detaşat pe funcţia mereu interimară de şef al Poliţiei Constanţa s-a aflat partidul aflat la Putere. De la generalul Arghiroiu încoace, tactica a fost mereu aceeaşi.

Discreditarea cu premeditare a poliţiştilor constănţeni, cărora întotdeauna mahării din MI, actualmente MAI, transformaţi în portavocea unor politicieni, le-au căutat noduri în papură, acreditând ideea că sunt corupţi sau lipsiţi de profesionalism! Nu spune nimeni că există pădure fără uscături, să fiu bine înţeles, dar de aici şi până la a generaliza un fenomen atât de sensibil, cum este corupţia, străduindu-te să-i faci pe toţi dalmaţieni, e cale lungă… Exact asta se întâmplă acum! Practic, de când postul de inspector-şef a rămas din nou liber!

Pentru că în cărţi a intrat şi un reprezentant al cadrelor autohtone, mă refer la Victor Popescu, au fost repuse pe tapet vechile legende cu domnia sa, din perioada când s-a aflat, nu pentru multă vreme, la comanda IPJ. Domnului Popescu i se reproşează voalat că ar fi executat anumite comenzi politice! Să înţeleg că, anulându-i-se toate celelalte merite, a fost scos din nou la înaintare în postura de „făcător de dosare”?!

Nu spun că regimul ar avea scrupule pe tema asta, dar nu cred că Popescu s-ar băga singur la apă pentru o funcţie oarecare. Culmea, cu mai puţin de un an de zile înainte de alegeri!

Cele mai citite

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă