De ce ar putea avea Corlăţean soarta lui Chiuariu Deşi Guvernul a modificat zilele trecute legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, în sensul restrângerii atribuţiilor acesteia, totuşi, legile constituţionale nu pot fi modificate prin astfel de metode.
Acest lucru este prevăzut în mod clar în Constituţia României, la articolul 115: „Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”
În mod normal, ordonanţele Guvernului sunt contrasemnate de către ministrul Justiţiei. Or, dacă Titus Corlăţean s-a conformat şi a avizat personal ordonanţa care modifică legea de funcţionare a CCR, acesta ar putea avea soarta liberalului Tudor Chiuariu, care a ajuns inculpat în dosarul „Poşta”. Pe când era ministru de Justiţie în Cabinetul Tăriceanu, Chiuariu a semnat personal o hotărâre de Guvern care prevedea trecerea ilegală unui imobil, de la Poşta Română, în proprietatea unei firme private. „România liberă” a încercat ieri să afle de la Ministerul Justiţiei dacă Titus Corlăţean şi-a pus semnătura pe ordonanţa de urgenţă care a modificat legea CCR, dar nu a primit încă un răspuns. Totuşi, în forma în care documentul a fost ulterior publicat în Monitorul Oficial numele lui Corlăţean apare în calitatea celui care contrasemnează.