26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDe ce a ajuns Bingo Metropolis în instanţă?

De ce a ajuns Bingo Metropolis în instanţă?

Ţociu şi Palade, dar şi patronii firmei ce organizează „Bingo Metropolis” au fost daţi în judecată de un brăilean care susţine că a fost privat de premiul cuvenit.

Ion Florin Ionescu îi acuză pe organizatorii jocului „Bingo Metro-polis” că nu i-au acordat şansa încasării unui premiu de cel puţin 100.000 lei, pentru că după ce mama sa a răspuns la telefon şi convorbirea s-a întrerupt, organizatorii nu au mai revenit, aşa cum ar proceda în alte cazuri.

„Am fost sunat de domnii Ţociu şi Palade că am câştigat pe unul din cartoanele necâştigătoare care sunt extrase din urne, urmând să îmi aleg un număr de pe panou pentru a-mi lua câştigul. Câştigurile pe panou erau între 100.000 şi 400.000 de lei, de 1 la 4 miliarde de lei vechi. Mama mea a vorbit cu dumnealor la telefon în jur de un minut, după care legătura a luat sfârşit, dânşii au închis probabil telefonul pentru a nu-mi da câştigul. Nu am luat premiul pentru că nu m-au lăsat să îmi aleg numărul de pe panou. Au închis telefonul şi nu au mai revenit, cu toate că la alţii au revenit. Inadvertenţa e că la alţii care nu au răspuns deloc la telefon tot au încercat să sune, la unii au sunat de 3-4 ori, indiferent dacă erau în Spania, Galaţi sau Arad. S-au mai întâmplat foarte multe cazuri. S-a făcut discriminare între jucători. Adică la unul sună de 4-5 ori şi nu răspunde şi îi tot spun acelui Popescu «mai sună o dată». La alţii, la care ca şi la mine s-a întrerupt legătura, au mai sunat o dată, dar la noi nu au vrut să sune”, ne-a declarat Ionescu. Brăileanul s-a adresat Poliţiei şi instanţelor de judecată. Pe rolul Judecătoriei Brăila se află dosarul 157/196/2011, în care e fixat termen pe 22.09.2011. Punctul de vedere al lui Vasile Eugen Cosma, administratorul Phoenix Games SRL Bistriţa, firma care organizează „Bingo Metropolis”, este că organizatorii nu trebuiau să reia apelul telefonic: „Petentul Ion Florin a fost apelat la numărul de telefon trecut pe verso cartonului de joc, a răspuns o doamnă care în momentul în care prezentatoarea s-a adresat cu «Bună seara d-nă, de la Super Bingo Metropolis… Haideţi să ne trezim…» a închis telefonul. Regulamentul de joc nu prevede posibilitatea apelării în mod repetat a jucătorilor care nu răspund la apelul telefonic ori a celor care refuză apelul”. Apare o necorelare între cele două puncte de vedere şi atunci când vine vorba de dată.

Ţociu şi Palade, judecaţi de Tribunalul Brăila

Cazul a fost anchetat şi de Poliţia Judeţului Brăila, în dosarul 5.872/P/2010, instrumentat de comisarul Stroe. Administratorul Phoenix Games SRL susţine că dosarul a fost soluţionat cu NUP. „Nu i-au dat drumul mai departe, deoarece în timpul emisiunii domnii Ţociu şi Palade au început să strige că «Domnule, ia uite, nebunii de la Brăila, noi le dăm bani şi nu vor să îi ia şi închid telefoanele». Chestii din astea, cum fac dânşii la televizor. Poliţia a cerut desfăşurătorul telefonic, iar conform acestuia, la primele două numere la care au sunat la Brăila au sunat la numere de telefon greşite şi abia la al treilea număr format au sunat la numărul meu de telefon”, spune Ion Florin Ionescu, care a mai adăugat că a deschis acţiune în instanţă, în baza art 278 CPP, plângere împotriva rezoluţiilor procurorului.

Astfel, s-a adăugat pe rolul Judecătoriei Brăila şi dosarul 10592/196/2011, în care, pe lângă patronii Phoenix Games, Radu Chifa şi Petru Rus, sunt chemaţi în judecată şi Ţociu Constantin Romeo şi Palade Cornel: „Preşedintele instanţei a spus la termenul din 30 august că le trimite citaţii şi lui Ţociu şi Pa-lade, în legătură cu insulta şi calomnia, să vadă de ce am fost insultaţi în faţa a milioane de telespectatori”, spune Ionescu. Cei doi actori şi patronii Phoenix Games vor fi citaţi în faţa instanţei din Brăila la termenul din 20 septembrie. 

Premiu de consolare

În adresa Phoenix Games SRL se face referire la faptul că, în baza unui articol din regulament, jucătorii care nu răspund la apelul telefonic pot primi de la organizator un premiu de consolare. „Potrivit art 40 pct 2.4, «în situaţia în care jucătorul apelat direct de către organizator nu răspunde la apelul telefonic … va putea primi un premiu de consolare a cărui cuantum va fi stabilit prin decizia Organizatorului»”.

Acordarea premiului de consolare e la latitudinea organizatorilor.

Miopie severă

I-am telefonat lui Ion Florin pentru alte câteva clarificări, dar nu l-am găsit. Am vorbit în schimb cu mama sa, care ne-a relatat că bărbatul are probleme de sănătate destul de complicate: „Este la Bucureşti, la spital. A fost operat de miopie forte, pentru că avea minus 25. I s-a făcut un implant de cristalin şi după cristalin s-a produs o cataractă, pentru că a avut miopia mare”.

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă