14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDatoriile i-au lasat pe sireteni fara apa

Datoriile i-au lasat pe sireteni fara apa

Locuitorii orasului Siret au parte de apa potabila cu portia incepand de saptamana trecuta din cauza datoriilor mari pe care le-a acumulat Primaria catre Sucursala Electrica Suceava.
Astfel, Electrica a limitat furnizarea energiei electrice catre Uzina de apa Siret si le-a facut program siretenilor care vor avea apa potabila la robinete doar in intervalul 8.00-18.00 si vor fi deconectati pe timpul noptii. Directorul sucursalei Electrica Suceava, Vasile Ilie, a declarat ca masura sistarii energiei electrice la Siret a fost luata in conformitate cu prevederile legale si a precizat ca Primaria Siret a acumulat datorii de peste 588 de milioane de lei vechi in contul curentului electric consumat.
„Noi am negociat cu ei in mai multe randuri, Primaria si-a luat angajamentul ca va plati, dar nu au fost respectat promisiunile”, a declarat directorul sucursalei Electrica Suceava, Vasile Ilie. In acest caz, decizia conducerii Electrica Suceava este una transanta: pana nu vor achita suma restanta, se va pastra programul de limitare a furnizarii de energie electrica intre orele mai sus amintite. De apa cu portia mai au parte si locuitorii din orasele Campulung Moldovenesc si Gura Humorului, care au intrat la program inca din luna iulie, tot din cauza datoriilor. Mai exact, Primaria Campulung Moldovenesc a acumulat o datorie catre Electrica de 1,2 miliarde de lei vechi, in timp ce Primaria Gura Humorului are datorii restante de 678 milioane de lei vechi in contul energiei electrice consumate.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă