18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDatele provizorii ale recensamântului nu afectează asocierea de tip zonă metropolitană a...

Datele provizorii ale recensamântului nu afectează asocierea de tip zonă metropolitană a Sucevei

„Suceava va rămâne municipiu de rang II ca şi până acum”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că asocierea de tip zonă metropolitană pe care municipalitatea suceveană intenţionează să o dezvolte împreună cu localităţile limitrofe nu va fi afectată de rezultatele recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Ion Lungu a declarat că în această săptămână se fac demersurile finale de înregistrare a asocierii, iar intenţia sa este ca până la finele acestui an să aibă loc cel puţin o şedinţă a respectivei asociaţii. „Suceava va rămâne municipiu de rang II ca şi până acum”, a ţinut să precizeze Ion Lungu.

În ce priveşte recensământul, primarul Sucevei a spus că încă nu s-a finalizat prelucrarea datelor şi nu exclude ca să apară diferenţe sensibile între datele preliminare şi cele finale, mai ales în cazul localităţilor mari. De asemenea, primarul a spus că sunt foarte multe cazuri de persoane care nu au declarat corect sau chiar deloc o serie de date legate de numărul de persoane şamd.

Potrivit primarului, una din explicaţiile posibile pentru scăderea, conform datelor provizorii ale recensământului, cu aproape 15% a numărului de locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ poate fi legată de creşterea populaţiei în comunele limitrofe Sucevei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă