13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDaniel Surulescu, cercetat pentru coruptie

Daniel Surulescu, cercetat pentru coruptie

» Directorul CNH Petrosani,
Daniel Surulescu, a ajuns in vizorul politistilor

» Dosarul a fost trimis de procurorii DNA pentru completarea cercetarilor

» Cauza se refera la o investitie de opt milioane de euro la Exploatarea Miniera Lupeni

Directorul general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, Daniel Surulescu, este cercetat de reprezentantii Politiei municipiului Petrosani, intr-un dosar disjuns de la DNA. Informatia a fost confirmata de comandantul Politiei Municipiului Petrosani, Nicolae Florin, care a declarat ca "dosarul a fost trimis de DNA pentru completarea cercetarilor, prin intermediul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani".
Procurorii DNA au demarat cercetarile in dosarul care il vizeaza pe Surulescu alaturi de alte persoane din conducerea Companiei, ca urmare a unei actiuni de verificare a Camerei de Conturi Hunedoara referitor la derularea unei investitii de achizitionare si montare a unui complex mecanizat, in valoare de opt milioane de euro la Exploatarea Miniera Lupeni. In urma acelui control, au fost descoperite mai multe nereguli, dintre care doua ar fi putut fi de natura penala, respectiv declansarea procedurii de achizitie publica fara identificarea sursei de finantare si majorarea contractului initial cu 400.000 de euro pentru achizitionarea unor piese de schimb, pentru perioada de postgarantie, fara organizarea unei licitatii.
Directorul Camerei de Conturi Hunedoara, Danicu Roman, a declarat ca "DNA a decis disjungerea dosarului referitor la CNH Petrosani. Pentru infractiunile prevazute de art. 10, litera c, din Legea 78 s-a decis neinceperea urmaririi penale, iar pentru cele prevazute de art. 71 din Legea 500 s-a decis declinarea competentei cauzei disjunse in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani".

Potrivit lui Roman, in cauza disjunsa ar putea fi vorba despre folosirea "bugetului pentru investitii pentru alte destinatii".
Dosarul lui Surulescu s-a mai aflat pe masa procurorilor de la Petrosani, imediat dupa finalizarea verificarii de catre inspectorii Camerei de Conturi, dar atunci Parchetul si-a declinat competenta, din cauza ca era vorba despre posibile infractiuni conexe faptelor de coruptie.
Alaturi de directorul general Daniel Surulescu, in aceast dosar mai sunt cercetati directorul tehnic Mircea Ivan, directorul economic Verginica Popescu si directorul comercial Mihail Stoicescu.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Mihai Teja, debut cu stângul pe banca lui Vejle!

Mihai Teja a pierdut primul meci în calitate de antrenor principal al echipei daneze Vejle, scor 1-2 împotriva lui FC Copenhaga, după ce formația...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă