15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDanemarca cere Slovaciei solidaritate

Danemarca cere Slovaciei solidaritate

Danemarca a cerut marţi Europei să strângă rândurile, în timp ce miniştrii reuniţi la Luxembourg pentru a pregăti summitul UE se pregătesc pentru votul din Parlament slovac privind mecanismul de salvare a ţărilor din Zona euro, relatează NewsIn.

„Vrem să transmitem un mesaj clar că este foarte important să stăm uniţi în Europa – să nu existe ţări care merg pe drumul lor atunci când solidaritatea are o mare importanţă”, a declarat ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen.

„Sper că Slovacia va lua decizii importante, ce vor face posibil ca UE să continue să susţină politica de stabilizare pentru Uniune”, a afirmat Wammen.

Danemarca va prelua preşedinţia prin rotaţie a UE în luna ianuarie.

Parlamentul slovac urmează să se pronunţe marţi prin vot aszupra unui mandat extins pentru mecanismul de stabilitate financiară în Zona euro.

Toate celelate 16 state care au aderat la moneda unică au aprobat schimbările, pe care liderii UE le-au prezentat drept cruciale în rezolvarea crizei deficitelor, care a determinat deja trei ţări din Zona euro să ceară pachete de salvare.

Pachetul prevede suplimentarea fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro.

Însă liderul neoliberalilor slovaci a declarat luni că formaţiunea sa, SaS, nu va susţine reformele, ceea ce poate împiedica formarea unei majorităţi în Parlament şi ar putea duce la blocarea pachetului.

Criza din Zona euro se află în centrul atenţiei înainte de summitul UE din 23 octombrie, de la Bruxelles, şi de reuniunea liderilor G20, din 3-4 noiembrie, de la Cannes.

Cele mai citite

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...
Ultima oră
Pe aceeași temă