11.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDaciana Sรขrbu va interpela CE cu privire la uciderea cailor din Delta...

Daciana Sรขrbu va interpela CE cu privire la uciderea cailor din Delta Dunฤƒrii

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, va interpela Comisia Europeanฤƒ, dar ลŸi autoritฤƒลฃile responsabile din ลฃarฤƒ, cu privire la situaลฃia cailor sฤƒlbฤƒticiลฃi din Delta Dunฤƒrii care ar urma sฤƒ fie uciลŸi, informeazฤƒ NewsIn.

Sârbu, care face parte din Comisia de Mediu a Parlamentului European ลŸi este vicepreลŸedinte al Intergrupului pentru Protejarea Animalelor din PE, se declarฤƒ preocutatฤƒ de situaลฃia semnalatฤƒ în zona Tulcea, anume cฤƒ un numar de 71 de cai sฤƒlbฤƒticiลฃi capturaลฃi la Letea vor fi sacrificaลฃi pe motiv cฤƒ distrug vegetaลฃia.

„Aceste animale nu fac niciun rฤƒu oamenilor, iar dacฤƒ afecteazฤƒ pฤƒdurea atunci trebuie gฤƒsitฤƒ o cale prin care aceasta sฤƒ fie protejatฤƒ la rândul sฤƒu. Nu poลฃi proteja o specie omorând alta, ci gฤƒsind modalitฤƒลฃi de a le apฤƒra pe amândouฤƒ. Am înลฃeles de la oamenii de ลŸtiinลฃฤƒ care le studiazฤƒ comportamentul cฤƒ aceลŸti cai sunt specimene rare, care pot deveni chiar o resursฤƒ turisticฤƒ a regiunii. Uciderea lor este absurdฤƒ ลŸi inumanฤƒ”, semnaleazฤƒ Daciana Sârbu.

Eurodeputata a anunลฃat cฤƒ va interpela Comisia Europeanฤƒ pe aceastฤƒ temฤƒ ลŸi va sesiza, alฤƒturi de Asociaลฃia Vier Pfoten, autoritฤƒลฃile locale ลŸi naลฃionale responsabile, anume Prefectura Tulcea, Direcลฃia Sanitar-Veterinarฤƒ Tulcea, Romsilva, Administraลฃia Rezervaลฃiei Biosferei Deltei Dunฤƒrii.

Daciana Sârbu atrage atenลฃia cฤƒ pe 22 mai Europa sฤƒrbฤƒtoreลŸte Ziua Biodiversitฤƒลฃii, iar Comisia Europeanฤƒ a lansat o strategie privind protejarea biodiversitฤƒลฃii, acลฃ iune care va deveni, în mod obligatoriu, prioritate a statelor membere.

Cele mai citite

Nicuศ™or Dan ar fi tentat de o candidaturฤƒ la preศ™edinศ›ia Romรขniei

รŽntrebat miercuri seara รฎn platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus cฤƒ รฎศ™i doreศ™te sฤƒ continue...

Eduard Novak ศ™i Elisabeta Lipฤƒ au pornit o disputฤƒ รฎn online privind premiile de dupฤƒ JO 2024

Modul de aplicare a normelor pentru recompensarea sportivilor ลŸi personalului din federaลฃii รฎn urma performanลฃelor obลฃinute la Jocurile Olimpice de la Paris a iscat...

Israelul dezminte cฤƒ forศ›ele sale armate au fฤƒcut โ€žศ›inteโ€ din CฤƒลŸtile albastre ale ONU รฎn Liban

Israelul a asigurat miercuri seara cฤƒ pentru armata sa CฤƒลŸtile albastre "nu sunt o ลฃintฤƒ", dupฤƒ ce ONU a afirmat cฤƒ un tanc israelian...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ