12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis se luptă pentru titlu

CVM Tomis se luptă pentru titlu

Echipa de pe litoral s-a calificat în finala Cam­pionatului Naţional, unde o va întâlni pe deţi­nă­toarea ultimelor două trofee, Remat Zalău.

 

Divizia A1 la volei masculin a ajuns în faza finală. În ultimul act se vor confrunta deţinătoarele ultimelor şase titluri, Remat Zalău şi CVM Tomis Constanţa. Echipa de pe litoral a avut o serie de patru succese consecutive, dar formaţia din Zalău a oprit supremaţia tomitanilor câştigând ultimele două ediţii de campionat.

Atât Tomis, cât şi Remat au reuşit să se califice după ce au trecut de adversarele din semifinale cu acelaşi scor general, 3-0. Misiunea grupării constănţene a fost însă mult mai dificilă în faţa celor de la Dinamo decât cea a zălăuanilor, care au dispus în penultimul act de Unirea Dej.

Semifinala jucată de constănţeni în compania celor de la Dinamo a fost una mult mai uşoară decât s-ar fi aşteptat orice suporter constănţean. Cannestracci şi elevii săi au reuşit să treacă de Dinamo cu 3-0, două victorii la Constanţa şi un succes în Capitală. Finala întrecerii va avea loc după sistemul în care s-a jucat şi în semifinale şi anume, prima echipă care se va impune în trei dintre cele cinci jocuri programate se va încununa campioană. Deoarece a încheiat sezonul regulat pe primul loc, iar Tomis pe doi, Remat Zalău va avea avantajul terenului propriu în trei meciuri ale finalei. Astfel, primele două jocuri ale finalei vor avea loc la Zalău, pe 4 şi 5 aprilie. Se va merge apoi la Constanţa pentru alte două jocuri (17 şi 18 aprilie), iar un eventual meci decisiv ar urma să aibă loc pe 22 aprilie, din nou la Zalău.

Combatantele din finală şi-au împărţit victoriile în meciurile jucate în tur în cadrul sezonului regulat, ambele impunându-se în faţa propriilor suporteri. Prima partidă a avut loc, la Zalău, unde gazdele s-au impus cu scorul de 3-1. Meciul de la Constanţa s-a disputat în condiţiile în care ambele echipe erau calificate deja în play-off, iar rezultatul nu a mai contat. Totuşi, Tomis a reuşit să se impună categoric, scor 3-0. 

Un succes la Zalău

Finala Diviziei A1 la volei sezonul 2011/2012 debutează miercuri şi joi, primele două jocuri la Zalău. Constănţenii speră să se impună măcar într-un un joc disputat în fieful adversarei, pentru a reuşi

să-şi ofere posibilitatea de a câştiga titlul pe teren propriu. În condiţiile în care meciurile de la Constanţa se vor juca în momentul în care scorul general ar fi 1-1, atunci două victorii ale gazdelor ar aduce titlul cu numărul 5 în palmaresul echipei de pe litoral. 

titluri ale Diviziei A1 au câştigat împreună finalistele acestei stagiuni, Tomis şi Remat Zalău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă