16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, o partidă de totul sau nimic

CVM Tomis, o partidă de totul sau nimic

Liga Campionilor la volei masculin programează astăzi meciurile rundei a treia, iar CVM Tomis Constanţa are o partidă de totul sau nimic cu polonezii de la Jastrzebski Wegiel, principala contracandidată la locul secund, calificant în play-off. Meciul, care începe la ora 18.00, în Sala Sporturilor, se anunţă mult mai dificil decât cel cu Halkbank Ankara, din cauza încărcăturii, dar şi a absenţei lui Sergiu Stancu.

„Vă spun sincer că va fi un meci de trei ori mai greu decât cel cu turcii. Dacă la partida de miercurea trecută plecam cu şansa a doua şi eram în postura echipei care să facă surpriza, acum jucăm în faţa unui adversar care ne-a studiat şi care, mai ales, a fost pus în gardă nu doar de rezultate, ci şi de evoluţiile noastre. Din acest motiv, Wegiel va veni la Constanţa de pe alte poziţii şi va trebui să dăm totul pentru succes. De asemenea, prestaţiile foarte solide ne-au oferit un fel de exces de încredere, care poate deveni extrem de periculos mai ales în asemenea partide cu încărcătură specială. Oaspeţii noştri sunt o echipă foarte puternică şi o atitudine superioară a băieţilor noştri ar putea să fie extrem de costisitoare în teren. Eu sper însă ca toată lumea să joace la acelaşi nivel ca în meciul cu Ankara şi să obţinem un succes care să ne menţină în cursa pentru calificare”, a spus Serhan Cadâr.

Soluţii sub semnul întrebării

Absenţa lui Sergiu Stancu va fi una dintre cheile meciului de miercuri. CVM are doar două soluţii pentru acest post, dar ambele sunt cu semnul întrebării, şi Martin Stoev va trebui să ia cea mai bună decizie.

„Sergiu ne va lipsi mult de pe teren, aşa cum s-a văzut şi în finalul partidei cu Ankara. Avem doi jucători care îl pot înlocui, dar amândoi au probleme. Joao (Massinatori) este încă în perioada de recuperare, iar Radu Began, deşi este un jucător super-valoros, nu are niciun meci oficial în ultimele 18 luni, deci devine o soluţie de avarie. Avem însă un antrenor care ştie bine jocul şi care va găsi soluţiile adecvate”, a mai precizat Serhan Cadâr.

Publicul, arma secretă

La fel ca la partida cu Ankara, organizatorii aşteaptă o afluenţă numeroasă de spectatori la Sala Sporturilor, iar jucătorii trebuie să le răsplătească eforturile printr-un joc de calitate.

„Poate aţi văzut miercuri ce atmosferă frumoasă s-a creat când echipa a jucat bine. Publicul răspunde pozitiv atunci când şi favoriţii le oferă un spectacol. Sunt sigur că şi miercurea aceasta vom avea aceeaşi atmosferă de calitate şi că suporterii ne vor purta către un rezultat mare care să ne menţină în cursa pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor”, crede Cadâr.

Cea mai bună echipă din istorie?

Partida cu Halkbank a adus pe tapet o întrebare la care este greu de dat un răspuns. Specialiştii care au văzut partidele cu Innsbruck şi Halkbank au concluzionat deja că actuala echipăa a CVM-ului este cea mai bună din istorie, calitatea jucătorilor şi a jocului fiind peste media obişnuită.

„Avem jucători valoroşi şi o echipă bună, dar eu nu mă pot pronunţa în această problemă. Pentru noi a devenit o obişnuinţă să avem jucători foarte buni care să joace la un nivel calitativ foarte ridicat. Anul trecut, de exemplu, dubla cu Dinamo Moscova a fost una extraordinară. Dacă este să avem ceva în plus, acest lucru este antrenorul, pentru că domnul (Martin) Stoev are o experienţă deosebită şi calitatea de a scoate ce e mai bun de la jucători”, ne-a explicat Serhan Cadâr.

Divizia A1, pe planul 2

 Aşa cum s-au exprimat şi jucătorii şi staff-ul tehnic încă de la prezentarea lotului, campionatul intern este lăsat, momentan, pe planul secund, chiar dacă CVM a legat trei victorii în trei meciuri. Cum prioritară este Europa, iminentul duel „de titlu” cu Municipal Zalău, este aşteptat cu puţin interes, pentru că până în primăvară, jocurile au efectiv un caracter semi-amical.

„Noi nu vrem să se considere că nu ne respectăm adversarii şi vom trata meciurile interne cu aceeaşi ardoare ca pe cele internaţionale. Avem însă un lot de calitate şi este normal să mai rotim jucătorii, iar în unele partide să lăsăm o impresie mai proastă. Este dificil să ai un meci tare în Europa şi apoi să te întorci într-o competiţie care nu se ridică al cel mai bun nivel şi unde adversarii tari sunt mai puţini decât degetele unei singure mâini. Nu avem şansa celor de la Wegiel de a juca etapă de etapă un veritabil derbi, dar asta nu înseamnă că nu vom trata meciul cu Zalăul ca pe unul de importanţă mare. Chiar dacă meciurile adevărate pe plan intern încep după sezonul regulat, statistica ne obligă să jucăm cât mai bine”, a punctat Serhan Cadâr.

 

Cele mai citite

Rusia e furioasă. Muniția din India a ajuns în Ucraina

Proiectilele de artilerie vândute de producătorii de armament indieni au fost deturnate de clienții europeni către Ucraina, iar New Delhi nu a intervenit pentru...

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în...

Sparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21 de ani

După o pauză de peste două decenii, Sparta Praga a înregistrat o victorie răsunătoare în faza principală a UEFA Champions League, câștigând meciul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă