19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCuza Voda, o comuna care se innoieste

Cuza Voda, o comuna care se innoieste

Infiintata cu doar cativa ani in urma, comuna Cuza Voda are nevoie de multe investitii pentru a-si dezvolta baza materiala. In ultimul timp s-a facut cate ceva pe linia dezvoltarii infrastructurii (amenajarea si dotarea unor spatii necesare administratiei locale, repararea unor drumuri, punerea in functiune a unor cladiri publice  etc.), dar nevoile sunt mult mai mari si ele implica insemnate fonduri. De aceea atat primaria, cat si consiliul local au facut eforturi deosebite pentru gasirea unor resurse financiare: au fost suplimentate sumele aferente bugetului, au fost aprobate cateva proiecte cu bani de la guvern, iar in prezent se lucreaza la programe cu finantare europeana.
Cele mai apropiate premiere investitionale vor fi punerea sub tensiune a statiei de pompare a noii retele de alimentare cu apa potabila si finalizarea reparatiilor la biserica.
Programe de investitii
In scurt timp vor fi "atacate" si alte obiective. Unul dintre ele il reprezinta reabilitarea cladirii primariei si dotarea acesteia cu aparatura electronica si mobilierul necesare, ce va conduce la imbunatatirea calitatii serviciilor. Apoi va fi reparata o cladire veche si se va infiinta aici un dispensar uman. Peste 2 miliarde lei sunt afectate repararii strazilor, 2 kilometri din acestea urmand sa fie pietruiti. Sa mai amintim de constructia unui pod peste raul Agicabul si infiintarea a trei statii pentru maxi-taxi. Am lasat la urma cel mai important proiect: este vorba de construirea unui nou corp de scoa-la cu 5 sali de clasa, laboratoare, grup social in interior, cladirea urmand sa fie data in folosinta la debutul noului an de invatamant.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă