22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCutremur în zona Vrancea

Cutremur în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 11.27, în zona Vrancea, la o adâncime de 104 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (46 de kilometri), Focşani (49 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri) şi Mărăşeşti (55 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter, s-a produs joi, în judeţul Botoşani, la o adâncime de şase kilometri.

De la începutul anului au mai fost trei cutremure în zona seismică Vrancea, în 1 ianuarie, de 2,6 grade pe scara Richter, în 4 ianuarie, de 2,8 grade şi în 6 ianuarie, de 3,1 grade.

În decembrie 2013, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate 21 de cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,9 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, în aceeaşi zonă s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Cele mai citite

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...
Ultima oră
Pe aceeași temă