15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCurtea de Apel Constanลฃa: PreลŸedintele CJ rฤƒmรขne sub control judiciar

Curtea de Apel Constanลฃa: PreลŸedintele CJ rฤƒmรขne sub control judiciar

Preศ™edintele CJ Constanศ›a, Nicuศ™or Constantinescu, rฤƒmâne în continuare sub control judiciar, dupฤƒ ce Curtea de Apel Constanศ›a a respins, joi, contestaศ›ia acestuia la decizia Tribunalului, de menศ›inere a acestei mฤƒsuri preventive, informeazฤƒ Mediafax.

CiteลŸte ลŸi: Percheziลฃii DNA la Primฤƒria Constanลฃa. "Pontul" dat de un martor protejat

Decizia Curศ›ii de Apel Constanศ›a este definitivฤƒ.

Curtea de Apel Constanศ›a a judecat, miercuri, contestaศ›ia lui Nicuศ™or Constantinescu la decizia Tribunalului Constanศ›a, care respinsese cererea sa de modificare sau de ridicare a controlului judiciar.

CiteลŸte ลŸi: Radu Mazฤƒre, la un pas de cฤƒtuศ™e, dupฤƒ reศ›inerea lui Strutinsky. Nicuศ™or, tras de cei doi spre reศ›inere. Faptele sunt vechi, probele sunt noi, furnizate de martor protejat

Tribunalul Constanศ›a decisese, la sfârศ™itul lunii trecute, sฤƒ menศ›inฤƒ mฤƒsura controlului judiciar în privinศ›a preศ™edintelui CJ Constanศ›a, Nicuศ™or Constantinescu, în dosarul în care acesta este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat cฤƒ nu a asigurat finanลฃarea Centrului Militar Zonal.

De asemenea, instanศ›a a respins atunci ศ™i solicitarea lui Constantinescu de a putea lua legฤƒtura cu angajaศ›ii Consiliului Judeศ›ean ศ™i cu consilierii judeศ›eni.

În perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, NicuลŸor Constantinescu nu ลŸi-a îndeplinit sau ลŸi-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligaลฃiile de preลŸedinte al CJ Constanลฃa, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006, se aratฤƒ în rechizitoriul procurorilor întocmit în dosarul Centrului Militar Zonal Constanศ›a.

Astfel, în raport de funcลฃia publicฤƒ deลฃinutฤƒ, NicuลŸor Constantinescu nu a asigurat finanลฃarea Centrului Militar Zonal Constanลฃa, neefectuând reparaลฃiile necesare la sediul acestuia, ลŸi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitฤƒลฃi ลŸi servicii de pazฤƒ necesare funcลฃionฤƒrii în condiลฃii normale a acestei instituลฃii, potrivit DNA.

Procurorii îl mai acuzฤƒ pe NicuลŸor Constantinescu cฤƒ a încercat de mai multe ori sฤƒ evacueze instituลฃia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vฤƒtฤƒmฤƒri ale drepturilor ลŸi intereselor legale ale Ministerului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale, precum ลŸi pagube acestei instituลฃii.

Potrivit anchetatorilor, tot din anul 2009, nu ar mai fi fost asigurate piese de schimb ลŸi consumabile pentru sistemele informatice din dotarea Centrului Militar Zonal ลŸi, la cererea Consiliului Judeลฃean Constanลฃa, au fost întrerupte ลŸi serviciile de telefonie prestate de diverลŸi operatori, "posibilitฤƒลฃile de comunicare ale unitฤƒลฃii militare fiind paralizate".

În aceeaลŸi perioadฤƒ, Consiliul Judeลฃean Constanลฃa ar fi adoptat douฤƒ hotฤƒrâri prin care s-ar fi dispus evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, însฤƒ ambele au fost anulate ca urmare a unor acลฃiuni în justiลฃie.

În 2010, NicuลŸor Constantinescu ar fi dispus rezilierea contractului de pazฤƒ a sediului Centrului Militar Zonal, motiv pentru care paza clฤƒdirii a fost asiguratฤƒ de cฤƒtre personalul unitฤƒลฃii, deลŸi în interior se afla armament ลŸi muniลฃie de rฤƒzboi, precum ลŸi documente clasificate, preciza DNA.

Activitatea Centrului Militar Zonal Constanลฃa a fost serios tulburatฤƒ din cauza lipsei mijloacelor de comunicare, a utilitฤƒลฃilor ลŸi a serviciilor de pazฤƒ, dupฤƒ rezilierea de cฤƒtre NicuลŸor Constantinescu a contractelor prin care acestea erau asigurate. În anul 2011, Consiliul Judeลฃean Constanลฃa a finanลฃat Centrul Militar Zonal cu 1.705 lei, în anul 2012 suma alocatฤƒ unitฤƒลฃii a fost zero lei, iar în anul 2013 a fost achitatฤƒ suma de 255.792 de lei, pentru servicii prestate de unii furnizori, în anii precedenลฃi, mai arฤƒta DNA.

Sumele repartizate de Consiliul Judeลฃean Constanลฃa Centrului Militar Zonal au fost însฤƒ insuficiente, unitatea militarฤƒ înregistrând debite importante la furnizorii de utilitฤƒลฃi care au formulat acลฃiuni în justiลฃie pentru recuperarea acestor sume.

Aceste demersuri reลฃinute în sarcina lui NicuลŸor Constantinescu au provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale în cuantum de 67.211,32 de lei, au stabilit procurorii.

NicuลŸor Constantinescu este judecat sub control judiciar în acest dosar. Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova din 6 noiembrie pânฤƒ în 5 decembrie, când Curtea de Apel Constanลฃa a admis solicitarea acestuia de înlocuire a arestului preventiv cu mฤƒsura controlului judiciar. Potrivit acestei hotฤƒrâri, Constantinescu trebuia sฤƒ respecte mai multe obligaลฃii, una dintre condiลฃii fiind sฤƒ nu ia legฤƒtura cu angajaลฃii Consiliului Judeลฃean Constanลฃa ศ™i cu consilierii judeศ›eni.

De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru cฤƒ nu s-a supus controlului Curลฃii de Conturi, decizia fiind luatฤƒ de Curtea de Apel BucureลŸti, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestaลฃia la mฤƒsura arestฤƒrii, dispusฤƒ iniลฃial ลŸi în acest dosar.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ