18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCupa Presei la gatit, la prima editie

Cupa Presei la gatit, la prima editie

» Comuna clujeana Marisel va fi gazda, sambata, a Cupei Presei la gatit, o competitie care promite multa distractie pentru jurnalisti si nu numai.

» Evenimentul are ca scop promovarea turistica a Muntilor Apuseni.

Primaria Marisel si asociatia Pelaghia, in parteneriat cu o serie de redactii, inclusiv Editia de Transilvania-Banat a Romaniei libere, au pus la cale un altfel de concurs pentru ziaristi. Cupa Presei la Gatit le va pune acestora la incercare talentele gastronomice din bucataria proprie, care, pentru o zi, vor fi facute publice. Astfel, sambata, cei care au grija ca cititorii, ascultatorii ori telespectatorii sa fie mentinuti la curent cu evenimentele, in special, din Transilvania, vor lasa pixul si calculatoarele deoparte, vor imbraca sortul de bucatarie si vor da totul pentru a deveni cei mai buni bucatari "din zona". Evenimentul va avea loc in comuna clujeana Marisel si va incepe cu o vizita la centrala electrica, urmata de un briefing de presa la Primaria Marisel, pe tema dezvoltarii turistice din zona. De asemenea, tot acolo va avea loc si o degustare a produselor traditionale culinare romanesti, iar apoi "convoiul" va pleca, in carute, pana la Tacla Gavrii, unde va fi o alta degustare, de data aceasta, de placinte si afinata.

 

Competitia propriu-zisa de gatit va incepe cu prima proba din cele patru pe care concurentii trebuie sa le depaseasca, aprinderea focului. Maiestria culinara va fi al doilea obstacol, atunci cand jurnalistii trebuie sa "editeze" frigaruile, balmosul sau cartofii copti. Proba a treia va fi la imaginatia fiecaruia, astfel ca participantii au libertatea sa gateasca ce vor in cadrul creativitatii culinare. In fine, concurentii vor privi de pe cai fierberea mancarii in ceaune, pentru ca a patra proba va fi cea de calarie. Seara se va incheia cu un foc de tabara insotit de muzica si voie buna, la capatul unei zile in care jurnalistii si-au castigat dreptul de a se gandi doar la ei. La buna organizare a evenimentului participa si www.clujtoday.ro, NCN, Radio Transilvania, 24FUN si Foaia Transilvana.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă