34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecialCupa Challenge, specialitatea "UCM"

Cupa Challenge, specialitatea “UCM”

– Resitenii au castigat in acest sezon a doua oara consecutiv Cupa Challenge, iar in campionatul intern au terminat pe podium.

Echipa de handbal masculin UCM Resita se poate mandri cu un sezon 2007-2008 excelent. Baietii antrenati de Aihan Omer, cel care a schimbat fata handbalului romanesc, si-au aparat cu succes Cupa Challenge cucerita anul trecut. De altfel, banatenii au pornit acest sezon cu gandul de a castiga atat campionatul cat si trofeul european care, in ultimii doi ani, nu a parasit Romania. In etapa a treia a sezonului, resitenii s-au impiedicat, insa, de Steaua Bucuresti in fata careia au pierdut la doar un gol diferenta. Acestia s-au mai impotmolit odata dupa doar cinci etape, atunci cand, pe terenul din Odorheiul Secuiesc, resitenii au parasit terenul invinsi, de data aceasta, la doua goluri diferenta. Din acel moment incepea sa devina din ce in ce mai clar ca UCM Resita nu mai are prea multe sanse la campionatul intern. Degeaba resitenii s-au impus, in retur, in fata Stelei, pentru ca esecul de la Baia Mare si egalul de la Oradea au facut ca titlul sa mai intarzie, cel putin inca un sezon. Cu un prim obiectiv care incepea sa le alunece din mana, elevii lui Aihan Omer si-au concentrat fortele asupra Cupei Challenge, a treia competitie ca importanta din handbalul european.

 

Dupa ce au trecut, in sferturile de finala, de bielorusii de la Arkatron Minsk, UCM-ul a intalnit in semifinale pe Benfica Lisabona, nimeni altii decat cei care i-au invins, tot in sferturi, pe timisorenii de la Poli Izometal.
Resitenii au pierdut prima mansa disputata in Portugalia, 31-25, si se parea ca visul de a cuceri pentru a doua oara la rand acest trofeu se va spulbera. Returul, insa, disputat intr-o atmosfera senzationala in sala din Resita, a aratat un UCM pregatit sa doboare orice forta din handbalul mondial. Resitenii au castigat la sapte goluri diferenta, 32-25 si s-au calificat in marea finala. Acolo, galben-negrii au intalnit o formatie austriaca, Alpla Hard, de care au trecut fara nici o problema, scor la general, 54-47.

SELECTIONER
Antrenorul echipei UCM Resita, Aihan Omer, pregateste, in paralel cu formatia banateana, si selectionata Romaniei. In varsta de 47 de ani, tehnicianul de origine israeliana a facut furori acum trei ani pe banca "necunoscutei" Fibrex Naylon Savinesti, pe care a dus-o pana in Liga Campionilor. Din vara anului 2006 el pregateste pe UCM Resita, iar un an mai tarziu a fost instalat si pe banca Nationalei. Aici, Omer are ca obiectiv calificarea tricolorilor la Campionatul Mondial de anul viitor. La Resita, acestuia tocmai i s-a prelungit contractul pana in anul 2011.

Cele mai citite

Marine Le Pen l-a zdrobit pe Emmanuel Macron

Agențiile occidentale de presă anunță dezastrul electoral din Franța. Progresiștii se dau de ceasul morții că partida Macron e cam feștelită, dar e încă...

Adio riduri, piele lăsată și păr fin îmbătrânit. Cum reușesc exozomii să oprească timpul în loc?

În ultimii ani, preferințele oamenilor în materie de îngrijire personală se îndreaptă tot mai mult spre soluții naturale și non-invazive care oferă rezultate semnificative....
Ultima oră
Pe aceeași temă