19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCum vor fi ajutați refugiații care ar putea ajunge în județul Brașov

Cum vor fi ajutați refugiații care ar putea ajunge în județul Brașov

Refugiații pot primi doar asistență psihologică la Brașov, însă nu și adăpost sau hrană, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare, a anunțat, marți, Inspectoratul Şcolar Braşov, informează Mediafax.

„Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită”, a declarat un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov,  Marius Vlăduţ.

Sursa citată a precizat că poate fi asigurată refugiaţilor doar asistenţă psihologică.

„Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov”, a spus Marius Vlăduţ.

El a mai precizat că Braşov dispune de măsuri de urgenţă în caz de calamităţi sau război, dar nu şi în ceea ce priveşte refugiaţii sirieni.

Nici la Universitatea „Transilvania“ Braşov nu sunt disponibile locuri de cazare în cămine pentru refugiaţi, locurile de cazare fiind, oricum, insuficiente chiar şi pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior.

Marți, inspectoratele județene din țară și universitățile au primit de la Ministerul Educației solicitarea de a transmite o situație a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor și în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziția refugiaților ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele șase centre prntru imigranți.

Cele mai citite

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

VIDEO. Botoșani – Gloria Buzău, meci cu 6 goluri! Cinci reușite după pauză

Meciul dintre FC Botoșani și Gloria Buzău, disputat în cadrul etapei a 10-a din Superliga, s-a încheiat cu un spectaculos 3-3, fiind unul dintre...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă