16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCum vede Tăriceanu nominalizarea lui Hellvig la SRI

Cum vede Tăriceanu nominalizarea lui Hellvig la SRI

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că decizia privind votul pentru Eduard Hellvig, propus de șeful statului pentru funcția de director al SRI, va fi luată în Coaliție si a transmis că Hellvig nu a fost o prezență care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL, informează Mediafax.

”Am făcut o referire foarte clară că, după ce mă voi consulta cu colegii mei din Partidul Liberal Reformator și după ce mă voi consulta cu colegii de coaliție, după aceea vom anunța un punct de vedere comun. Pe domnul Hellvig îl cunosc desul de puțin, nu era o prezență care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL și de aceea nu îmi pot permite să fac alte comentarii la adresa sa, cu privire la competențele politice sau profesionale pe care le are, dar, din moment ce a fost nominalizat de președinte, aceasta a fost cea mai bună propunere pe care a avut să o facă”, a explicat Tăriceanu.

Potrvit acestuia, Parlamentul trebuie să trateze în mod legal, constituțional, această chestiune.

Întrebat dacă Birourile Permanente Reunite ar putea avea loc luni pentru a lua în discuție propunerea lui Ioahannis pentru funcție de diector al SRI, Tăriceanu a răspuns afirmativ: ”Da, ar putea avea loc luni”.

”Cel mai probabil luni, vom organiza Birourile Permanente Reunite, pentru că nu văd niciun motiv să nu mergem pe o prodedură cât mai expeditivă, dar, sigur, această procedură trebuie să presupună timpul necesar audierii de către comisiile de specialitate a candidatului propus de președinte”, a adăugat președintele Senatului.

Întrebat dacă a avut dicuții în coaliție privind votul privindu-l pe Hellvig, el a răspuns negativ, adăugănd că aceste disuții vor avea sigur loc până săptămâna viitoare.

”Va trebui să cântărim această propunere din toate punctele de vedere, mai ales în contextul actul, când exiată o tulburare majoră în societate în legătură cu informarea serviciilor de informații. Trebuie să vedem dacă persoana nominalizată ne inspiră încrederea că serviciile, într-adevăr, vor funcționa sub o conducere fermă, capabilă să strunească sau, eventual, să cenzureze excesele pe care, de foarte multe ori, puterea largă le generează”, a mai spus președintele Senatului.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații, precizînd că a discutat în prealabil cu liderii partidelor parlamentare.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care să îi spună că nu e de acord.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă formaţiunea sa îl va vota pe Eduard Hellvig la şefia SRI, că acest aspect va fi discutat în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua şi o decizie în acest sens.

Cele mai citite

Punct de respiro pentru debitori: Indicele ROBOR la 3 luni rămâne blocat la 5,55%

Și ROBOR la 6 luni ia o pauză și stagnează la 5,59% ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile...

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...

PSG pierde poziția de lider în Ligue 1 după remiza de la Nice

Paris Saint-Germain a reușit doar un egal pe terenul celor de la OGC Nice în etapa a 7-a din Ligue 1, cedând astfel prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă