21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCum tratezi pielea arsă de soare

Cum tratezi pielea arsă de soare

Chiar dacă în vacanță ne luăm cu noi toate cremele necesare pentru protecția împotriva razelor de soare și a radiațiilor ultraviolete, de multe ori acestea par inutile, apărând arsurile de soare.

Cu toții știm ce inconfort crează aceste arsuri, dureroase dealtfel, și cât de greu este sa le tratăm, mai ales dacă vrem să continuăm să ieșim afară, pe plajă daca suntem la mare, alături de prieteni pe pajiste sau în excursii dacă suntem la munte. Ce e de făcut în cazul arsurilor de soare? Nimic mai simplu. Urmează unul sau mai multe din sfaturile de mai jos și vei scăpa imediat de probleme.

Baia rece cu sau fără făină de ovăz

Unul dintre remediile cele mai simple și la îndemână este să faceți o baie rece. Atenâie însă, nu cu gheață. Apa rece va ajuta pielea sa se răcorească și va calma durerile provocate de arsuri, oferindu-i un minim de confort. După baie, ștergeți pielea cu un prosop și aplicați pe zonele arse o loțiune bogată în vitamina E, pentru hidratare.

Citește articolul integral pe lyla.ro!

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă