Daca indeplineste toate cerintele de functionalitate si confort, demisolul poate fi transformat intr-un excelent spatiu de locuit. Cea mai importanta conditie este acordarea atentiei cuvenite izolatiei si ventilatiei.
In momentul in care isi construiesc casa, cei mai multi proprietari ignora posibilitatea transformarii demisolului in spatiu de locuit. Cauzele sunt oarecum justificabile: umezeala si aerul inchis ar putea sa le ofere disconfort. De aceea, prefera sa il amenajeze ca spatiu tehnic sau pentru depozitare.
Specialistii afirma ca demisolurile pot fi amenajate ca dormitoare sau spatii de relaxare confortabile in cazul in care se acorda o atentie deosebita izolatiei si sistemului de ventilatie.
In cazul izolatiei se recomanda un sistem cu filtru invers, cu rezultate remarcabile.
In ceea ce priveste peretii, este recomandat sa fie realizati, in intregime, din caramida, izolata cu un carton special mai gros si cu polistiren. In plus, sistemul filtrului invers presupune saparea unui sant in jurul casei care sa fie umplut cu pietris de diverse dimensiuni si cu pamant.
In plus, in sant se va aseza o teava groasa sectionata dupa un procedeu cunoscut de specialisti. Aceasta constructie va prelua toata apa care se inflitreaza in pamant in urma precipitatiilor, impiedicand-o sa ajunga la peretii casei.
(Sursa foto: www.pinterest.com)