-1 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăSpecialCum sunt ajutaţi elevii din mediul rural

Cum sunt ajutaţi elevii din mediul rural

Elevii unei școli din municipiul Constanța au donat materiale didactice, mobilier şcolar și îmbrăcăminte unei școli recent înființate din comuna Corbu.

Reprezentanţi ai Şcolii nr. 30 „Gh.Ţiţeica” au ajuns, ieri, la şcoala din satul Vadu, pentru a oferi copiilor materiale didactice, mobilier şcolar, îmbrăcăminte. Două maşini pline ochi de lucruri de care cei 41 de elevi din Vadu au mare nevoie au ajuns în cursul dimineţii la şcoală.

„Aveam mare nevoie de aceste lucruri. Această şcoală a fost redeschisă la 15 septembrie anul acesta, iar copiii nu aveau materialele necesare funcţionării. Cu acest ajutor, copiii vor beneficia de condiţii mult mai bune pentru învăţare”, a precizat directorul Şcolii „Gheorghe Lazăr” din Corbu, Elena Badea. Cei 41 de elevi de la Şcoala Vadu învaţă în regim simultan. Unitatea de învăţământ a fost închisă în anul şcolar 2011-2012, timp în care elevii au fost nevoiţi să facă naveta la şcoala din comuna Corbu. „S-a demonstrat în acea perioadă că erau cheltuielile foarte mari şi că nu exista o foarte bună calitate la clasă”, a completat acelaşi director.

„Am răspuns cu bucurie la această activitate. Copiii noştri s-au implicat foarte mult. Am adus 44 de băncuţe şi 44 de scaune pentru ciclul primar, rechizite, ghiozdane, penare, cărţi, un calculator, un televizor, chiar şi hăinuţe au adus copiii. În urmă cu o lună am mai participat la o astfel de activitate, la o şcoală din Poiana, unde este învăţământ simultan. Vor urma altele, de Crăciun, de Paşte”, a menţionat directorul Şcolii nr. 30, prof. Aneta Dragnea. La vederea cadourilor, cei mici, dar şi părinţii acestora, s-au bucurat enorm. „Ce frumos din partea lor”, a spus unul dintre elevi. „Foarte frumos gest din partea şcolii constănţene. Ne bucurăm pentru tot ceea ce au primit copiii. Unii nu au hăinuţe, nu au rechizite. Chiar este de apreciat”, ne-a spus Mariana Leţu, mămica unui elev.

Parteneriat. Vizite reciproce

După cum a precizat şi inspectorul şcolar general Răducu Popescu, astfel de acţiuni vor continua în şcolile constănţene. „Mergem mai departe cu acest proiect. Am stabilit ca în perioada următoare copiii din şcoala nr. 30 vor veni însoţiţi de părinţi să desfăşoare activităţi în Vadu, să viziteze gospodăriile de aici şi să vadă ce se întâmplă cu colegii lor din altă şcoală. Apoi, într-o altă etapă, copiii din Vadu vor veni la Constanţa însoţiţi de părinţi. Ne propunem ca un număr de şcoli din municipiul Constanţa, Mangalia şi Medgidia să aibă o relaţie bună şi strânsă cu unităţi şcolare aflate în judeţ, în satele nu foarte apropiate de zonele urbane aglomerate pentru a le oferi sprijin şi pentru a derula activităţi comune”, a subliniat reprezentantul ISJ.

Cele mai citite

Biden le cere americanilor să nu uite atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului

Joe Biden Biden l-a descris constant pe Trump ca pe o amenințare la adresa democrației Președintele Joe Biden i-a rugat pe americani, într-un articol de...

Propunerea inedită a lui Zelenski către Trump: Bani rusești pentru arme americane

Președintele Zelenski a declarat că Putin va „distruge Europa”, dacă SUA renunță la NATO Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că garanțiile de securitate pentru...

Creștere alarmantă a violenței domestice: lovirea și amenințarea, principalele infracțiuni în 2024

La nivel naţional, au fost emise peste 12.000 de ordine de protecţie provizorii, aproape 5.000 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie Numărul faptelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă