25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCum se pregateste pentru Olimpiada Zoltan Kelemen: patinaj in bezna

Cum se pregateste pentru Olimpiada Zoltan Kelemen: patinaj in bezna

» Din delegatia Romaniei care va pleca la sfarsitul acestei saptamani spre Vancouver, localitatea canadiana unde intre 12 si 28 februarie vor avea loc Jocurile Olimpice de Iarna, face parte si Zoltan Kelemen, unicul nostru reprezentant in concursul de patinaj artistic.

Chiar daca nici macar nu spera la un loc in Top 10 al intrecerii olimpice, patinatorul roman poate fi de pe acum considerat campion, dar la subterfugiile la care a apelat pentru a se putea pregati in tara.
Lasand la o parte frigul si calitatea ghetii de pe patinoarele autohtone, apreciata de nota 2 pe o scara de la 1 la 10 atat cu sportiv, cat si de antrenorul sau Cornel Gheorghe, nu de putine ori cei doi au avut de-a face si cu incapatanarea paznicilor, care, dintr-un exces de zel nejustificat, nu voiau sa aprinda lumina, si asa insuficienta pentru antrenamente. "Deseori a trebuit sa ma rog vreme indelungata de paznicii patinoarului din Bucuresti, care, deloc impresionati de faptul ca trebuie sa ne pregatim pentru Jocurile Olimpice, nu au vrut sa aprinda toate luminile pe gheata", a povestit Cornel Gheorghe.

La randul sau, Kelemen a marturisit ca se familiarizeaza destul de repede cu trecerea de la gheata foarte proasta de acasa la cea de calitate de la concursuri, dar ca se obisnuieste mai greu cu lumina extrem de puternica de la competitii. "Pe Patinoarul «Mihail Flamaropol» ne antrenam pe semiintuneric chiar si ziua, iar lumina puternica, obligatorie la concursuri, te deranjeaza mult timp. Trebuie sa ne adaptam insa, pentru ca nu avem incotro", ne-a spus Zoltan Kelemen cu cateva zile inainte de plecarea spre Vancouver. In ciuda conditiilor precare de pregatire din tara, compensate doar de cateva cantonamente in strainatate, Zoltan Kelemen se va prezenta la Jocurile Olimpice din Canada cu un program in care are inclusa executia unui triplu axel – figura pe care a pregatit-o din septembrie anul trecut. Patinatorul nostru spera sa aiba o evolutie onorabila la Vancouver si sa reuseasca sa prinda finala olimpica.

Ghid de calatorie pentru Canada
Cu cateva zile inaintea plecarii delegatiei Romaniei spre Vancouver, Ministerul roman de Externe a lansat un Ghid de calatorie pentru romanii care vor sa viziteze Canada cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna, brosura continand o serie de informatii de care turistii romani ar putea avea nevoie pe perioada sederii in aceasta tara. "Ghidul de calatorie – Canada – Vancouver – Olimpiada de Iarna 2010" poate fi accesat pe site-ul MAE, la rubrica "Sfaturi de calatorie". Documentul este destinat exclusiv cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Canada in scop turistic si atrage atentia asupra masurilor pe care fiecare turist trebuie sa le ia pentru a preveni anumite riscuri ce tin de specificul locului vizitat.

MAE avertizeaza ca "Ghidul" ofera cateva date esentiale pentru calatoria in Canada, dar nu inlocuieste o informare completa. De aceea, ministerul le recomanda tuturor cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in strainatate sa se informeze asupra destinatiei, pentru a avea o calatorie placuta si lipsita de incidente. De asemenea, MAE recomanda "cu insistenta" tuturor cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in afara granitelor sa isi incheie, inainte de a pleca din tara, asigurare medicala, de viata si de calatorie.

» Echipa Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver va fi prezentata, joi, de la ora 12.00, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani. Delegatia va pleca la sfarsitul saptamanii spre Canada.

Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Cum integrăm mobilierul din lemn masiv pentru a crea interioare unice

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Israelul a lovit mii de facilități militare ale Hezbollah din Liban

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a lovit mii de rampe de lansare de rachete în sudul Libanului, de unde mişcarea şiită Hezbollah lansează...
Ultima oră
Pe aceeași temă